Är du vår nya kollega? Vi söker stödassistenter till gruppbostad!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi två stödassistenter för vikariat på en av våra gruppbostäder då några kollegor är föräldralediga.

Bostaden riktar sig till boende med funktionsnedsättningar såsom autism, utvecklingsstörning, tvångssyndrom och demens. Den huvudsakliga arbetsuppgiften består i stöd och omvårdnad i gruppbostaden. Genom att stärka enskilda i sin vardag ger du stöd i att leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt så att varje individ skall få en begriplig, hanterbar och meningsfull tillvaro. Som medarbetare arbetar du aktivt utifrån genomförandeplan som verktyg för att möta individen utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Arbetet är aktivt och kan ibland vara fysiskt krävande.

I slutet av januari 2018 flyttar vi till en helt nybyggd gruppbostad. Under hösten 2017 är du med i arbetet att tillsammans med kollegor och enhetschef planera flytten anpassad till varje brukares behov.

Arbetstid: Schemalagd arbetstid med dag, kväll, helg. Vi planerar vårt schema i Time Care.
Vikariaten omfattar heltid vilket motsvarar 37 h/v eftersom du som stödassistent med roterande tjänstgöring har en arbetstidsförkortning i Mölndals stad!

Det ena vikariatet sträcker sig till 2018-11-30 och det andra till 2018-08-30 med god chans till förlängning.

Kvalifikationer:

Du har adekvat gymnasieutbildning med inriktning mot vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning är ett krav och vi söker dig som är engagerad i och kunnig om målgruppen.

Du har goda datakunskaper och erfarenhet av att arbeta med dokumentationssystemet Pro Capita. Då arbetet dagligen innebär skriftliga arbetsuppgifter och muntlig kommunikation med brukare fordras goda svenskakunskaper i tal och skrift. Kunskaper i arbete med autism, tvångssyndrom och tecken som stöd är meriterande.

Du har förmågan att i första hand se personens möjligheter och utifrån det ge stöd för att stärka individens självbestämmande. Du är engagerad, lyhörd och strävar efter att tillsammans med arbetslaget nå överenskomna mål. Det är viktigt att du är ansvarstagande och trygg i dig själv.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-24
Referensnummer: A745788

Andra uppgifter:

Urval sker löpande.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk internt.

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Maria Andersson
Enhetschef
Mobiltelefon: 0708-783389

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster