Socialsekreterare till funktionshinderenheten i Centrum

CENTRUM är en av tio stadsdelsförvaltningar i Göteborg. Stadsdelen Centrum omfattar områdena Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Inom Vallgraven, Stampen samt Gårda. Vi är drygt 2 000 anställda som arbetar tillsammans för att erbjuda allt från förskola till äldreomsorg för Centrums 60 000 invånare. Målet är ett bra liv för alla människor i Centrum.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bland våra medarbetare tillför verksamheten.
I vårt arbete utgår vi från Göteborgs stads fyra förhållningssätt:

• Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för
• Vi bryr oss
• Vi arbetar tillsammans
• Vi tänker nytt


Arbetsuppgifter:

Vill du vara en del av en arbetsgrupp med kollegialt stöd och öppenhet där kreativa och engagerade medarbetare uppskattas?

Vi söker socialsekreterare till funktionshinderenheten i Centrum. Idag består arbetsgruppen av 14 socialsekreterare, två 1:e socialsekreterare och enhetschef.

Du kommer att kartlägga, utreda, bedöma behov och utifrån dessa underlag fatta beslut om bistånd och insatser enligt socialtjänstlagen (SOL) och lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt uppföljning av beslutade insatser.

Du ska med hjälp av din kunskap, kreativitet och med ett bra bemötande se till att människor med funktionsnedsättningar får den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. En viktig del i tjänsten är att samverka/samarbeta med interna och externa samverkansparter som är viktiga utifrån den enskildes/familjens livssituation.

Vi är en sammanhållen arbetsgrupp där vi har en målgruppsindelning inom gruppen, så vi söker dig som till största del vill arbeta mot inriktning psykisk och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller fysisk/intellektuell/neurologiska funktionsnedsättningar eller till dig som vill inrikta dig mer på att arbeta med barn och ungdomsärenden

Våra socialsekreterare med inriktning mot barn och ungdomar har startat upp, och arbetat med ett ”barnprojekt” där vi, förutom handläggning, arbetar med barnen och familjerna utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på barnet/familjens bästa. Det innebär ett förhållningssätt där vi arbetar förebyggande och kompenserande samt hjälper de familjer som ingår i barnprojektet med socialt arbete som går utöver handläggning. Som socialsekreterare med inriktning barn och ungdomar blir du en del av barnprojektet samt dess fortsatta implementering på vår enhet.

Du kommer att jobba i en erfaren och engagerad arbetsgrupp som gärna delar med sig av kunskap och erfarenheter. Hos oss blir du en del av en härlig och glad arbetsgrupp med mycket humor.

Hos oss får du en nära arbetsledning och metodhandledning i grupp/individuellt samt regelbunden processhandledning.
Vi tycker att det är viktigt med en rimlig arbetsbelastning och möjlighet till reflektionstid.

Kvalifikationer:

Du som söker har socionomexamen, social omsorgsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt en god kunskap om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser för den enskilde. Erfarenhet inom området är meriterande.

Vi söker dig som är en kommunikativ person med god analytisk förmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter, med olika aktörer/personer, så söker vi dig som har god samarbetsförmåga och ett stort intresse av att arbeta med människor. Då arbetet till stor del består av utredningsarbete så behöver du trivas med utmaningar och tycka om problemlösning.

Vi önskar att:
Du har en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt.
Du kan tolka lagar och riktlinjer i arbetet med en korrekt myndighetsutövning.
Du har ett genuint intresse för människor med ett bra bemötande och har lätt för att skapa relationer.
Du har ett tydligt brukar- och anhörigperspektiv i ditt arbetssätt och att du känner samhörighet med oss i Göteborgs Stads fyra förhållningssätt.
Du vill aktivt bidra i vårt arbete med att förbättra verksamheten utifrån brukarnas behov med ett jämställt och normkritiskt tänk.
Du medverkar till ett bra arbetsklimat på arbetsplatsen.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 2017-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-27
Referensnummer: A702754

Andra uppgifter:

Ansök redan idag! Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande.

Som medarbetare i Centrum har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån, förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Upplysningar lämnas av:

Katarina Hedberg
Enhetschef
Mobiltelefon: 0706-188589
Telefon: 031-365 76 87

Fackliga företrädare:

Maja Ljutic Loberg
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 0722-33 97 49
Telefon: 031-368 57 53

Jill Kaighin
Vision
Telefon: 031-365 75 62

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster