Vikarierande bibliotekarie till Mölnlycke bibliotek

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Mölnlycke bibliotek är huvudbibliotek i Härryda kommun och ligger i Mölnlycke kulturhus. Här finns också utställningshall, café, ateljé, scener, mötesrum och bio. Biblioteket är populärt och välbesökt och bibliotekets utlån per invånare är bland de högsta i landet. Kulturhuset med bibliotek erbjuder en mängd program och aktiviteter och har närmare 300 000 besökare årligen. Här arbetar vi tillsammans för att skapa ett välkomnande och generöst hus med besökaren i centrum.

För mer information www.harryda.se

Arbetsuppgifter:

Just nu behöver vi förstärka vår arbetsgrupp med en bibliotekarie som vill vara med och utveckla tillgänglighetsarbetet för vissa av våra prioriterade målgrupper. Du kommer att arbeta uppsökande och nätverkande, främst mot vuxna. Du kommer att arbeta med läsfrämjande insatser och arrangemang för målgruppen. Du kommer att arbeta både självständigt och i nära samarbete med vår socialbibliotekarie och andra kollegor både i och utanför huset. I tjänsten ingår även arbete i bibliotekets informationsdisk som också fungerar som husets reception.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning. Du gillar att samarbeta och har en stark känsla för gott bemötande. Du är nyfiken och omvärldsorienterad och kan möta stora och små grupper. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 50%
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse, men gärna snarast.
Tidsbegränsat till:  Vikariatet är tidsbegränsat till 2018-06-30 men med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-18
Referensnummer: A732763

Andra uppgifter:

Vi erbjuder ett tidsbegränsat vikariat på 50 % med arbete helger och kvällar.

Gå gärna in på vår hemsida och facebook: bibliotek.harryda.se/web/arena/welcome
facebook.com/molnlyckebibliotek

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Karin Brämberg
Kulturhuschef
Telefon: 031-724 64 09

Fackliga företrädare:

Carolina Dennisdotter
DIK
Mobiltelefon: 0707-67 50 74
Telefon: 031-724 64 35

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster