Jourbiträde till Dukatgatans Startboende.

Tillbaka

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Var med och arbeta för ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!
Den 1 maj bildades den nya funktionsstödsförvaltningen. Malmö stad kraftsamlar därmed för att förverkliga LSS-lagens intentioner och ge ännu bättre stöd och service till ca 2 000 brukare i samverkan med dem och deras intresseorganisationer. Utvecklingsområden är rätt till en god hälsa och möjlighet att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.

Startboendet på Dukatgatan är enligt LSS ett boendekoncept som syftar till att individen efter några års kartläggning, träning och förberedelse slussas vidare till annat boende. Vilken typ av boende våra brukare flyttar till är beroende på vilken utveckling den enskilde genomgått under tiden hos oss. Boendet riktar sig till unga vuxna i åldrarna 18-30 år med lindrigare funktionsnedsättningar som flyttar hemifrån för första gången.

Arbetsuppgifter:

I din roll som jourbiträde kommer du att aktivera och handleda personer med intellektuella och/eller fysiska funktionsnedsättningar samt personer med utvecklingsstörning och autism.

I arbetsteamet kommer ni tillsammans med brukarna arbeta fram strategier som i framtiden ger brukaren verktyg att i enlighet med lagens intentioner leva ett självständigt liv. Alla hjälpinsatser utgår ifrån individens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan, värdegrund och riktlinjer.
Du samarbetar väl med kollegor och andra aktörer och kommer att tillsammans med övrig personal ansvara för planering, dokumentation, genomförande och utvärdering av verksamheten. Det är viktigt att berika brukarnas fritid med meningsfulla aktiviteter utifrån brukarnas behov, förmåga och intresse.
Ovan arbetsuppgifter utifrån begränsningen att detta är en nattjänst.
Tjänsten har en sovande jour mellan 24:00 – 06:00.

Vi arbetar enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen för brukaren så tydlig och förutsägbar som möjligt. Vi söker därför dig som är ansvarstagande, drivande, kreativ och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du ska vara kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till intentionerna enligt LSS lagen. Du ser möjligheter istället för hinder och är nyfiken och öppen för förändringsarbete. Du arbetar systematiskt med social dokumentation varför en förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är ett krav.

Kvalifikationer:

För arbete krävs gymnasieutbildning med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.

Vi söker dig som är ansvarsfull, kreativ och lyhörd för brukarnas behov. Du ska vara tålmodig och reflekterande, ha ett bra bemötande gentemot brukarna, kollegor och sammarbetspartners. Vi söker dig som har god sammarbetsförmåga, en hög servicekänsla och är flexibel.

Erfarenhet av arbete inom LSS är meriterande.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Omfattning: Deltid 60%, i enlighet med Malmö stads mål att medarbetare ska ha möjlighet att arbeta heltid eller önskad tjänstgöringsgrad är det möjligt att ansöka om önskad tjänstgöringsgrad.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal .

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Omfattning 60%.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-29

Arbetsgivarens referensnummer: 177-57

Upplysningar lämnas av:

Hillevi Lundberg
Sektionschef
Telefon: 0708-126121

Facklig(a) företrädare
Kommunal
Sektion 4
Telefon: 040-345504

Tillbaka