Sektionschef till Pedagogisk Inspiration Malmö

Publiceringsdatum: 2017-12-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 29 900 elever. Tillsammans med 5 500 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Pedagogisk Inspiration Malmö är en självständig och gemensam utvecklingsavdelning för förskole- och grundskoleförvaltningen samt arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som arbetar för att stödja förvaltningar utifrån deras behov. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen också är en formativt lärande organisation där delad kultur och kunskapsspridning råder.

Arbetsuppgifter

Till vår avdelning söker vi nu en sektionschef.
Du kommer att vara placerad på Pedagogisk inspiration Malmö med en enhetschef som din närmsta chef.
Som sektionschef kommer du att ha personal- ekonomi- och arbetsmiljöansvar för IT enheten samt ett antal medarbetare som arbetar med fokus på grundskoleförvaltningen. Du kommer att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen i dialog med de olika arbetsgrupperna. Skapa förutsättningar för lärande och utveckling, kommunicera verksamhetsinriktning och mål. Följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats genom bl.a. delaktighet och dialog
Ledarbidraget bygger på att säkerställa att personalen har rätt förutsättningar, rätt förmåga och attityd till det uppdrag som ska genomföras. Som arbetsbidrag i tjänsten ingår det att leverera, förbättra och lära utifrån de ansvarsområde som ingår i tjänsten.

Som sektionschef har du ett speciellt ansvar att tillsammans med enhetschefen utveckla och driva verksamheten inom uppdragsområdena. God kunskap och kompetens kring digitaliseringsprocessen inom skolans område och omvärlden är viktigt för tjänsten.

Dina arbetsuppgifter innebär att strategiskt arbete kombineras med operativa insatser.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har en adekvat utbildning för tjänsten med universitets-högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du genomgått ett ledarutvecklingsprogram är det meriterande.

Du är van vid samverkan/samarbete med olika organisationer och har god vana av arbete med olika IT-verktyg/program och rapporterings- uppföljningssystem. Vi ser också att du har erfarenhet och kunskap av arbete med och utveckling av digitala verktyg.

I tjänsten kommer det också att ingå avdelningsövergripande uppdrag därav söker vi dig som utifrån avdelningens behov har en förmåga att anpassa ditt bemötande och vara operativ utifrån olika målgrupper och deras perspektiv, vilket kräver en hög social kompetens, förmåga till aktivt lyssnade och kommunikativ färdighet både i tal och skrift. På avdelningen finns en grundläggande inställning till högkvalitativ leverans utifrån beställarens behov, vilket innebär att du behöver ha ett utforskande förhållningssätt. Du ska kunna bygga broar mellan forskning/teori för din verksamhet, beprövad erfarenhet och praxisnära kontext utifrån målgruppen.

Då vi till stor del arbetar i teamform som bildas utifrån den kompetens som behövs för uppdraget ser vi att du har en förmåga att ta olika roller, är agil i ditt arbetssätt och drivs av att verka i ett gruppsammanhang. Flexibilitet, hög samarbetsförmåga, prestigelöshet, engagemang med en positiv människosyn är värde som vi ser hos dig för att kunna fungera i denna kontext.

Som person är du nyfiken, lyhörd, lösningsfokuserad och har ett driv. Att skapa förtroende är en viktig faktor i arbetet. Ett högt arbetstempo kräver att du har en god prioriterings och planeringsförmåga. Att vara driven i att det sker en högkvalitativ leverans i rätt tid ser vi som en förutsättning

Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 171-17-0789

Kontaktpersoner

  • Mats Johnsson
  • Enhetschef IT enheten
  • 0734-32 30 75

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.