Undersköterska/ Mentalskötare/ Stödassistent

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Björkbacken är ett korttidsboende inom funktionshinderområdet där det finns 10 platser för vuxna personer mellan 18-65 år. Målsättningen är att de som bor här skall få individanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt där vi främjar hälsa och rehabilitering. Nu söker vi medarbetare som har ett genuint intresse för att vara med och utveckla Björkbackens korttidsboende eftersom vi nu genomgår en omorganisation. Här får du möjlighet att utnyttja din fulla kompetens i en omväxlande arbetsmiljö.

Tidigare har vår målgrupp varit personer med förvärvade hjärnskador. Nu breddar vi oss och tar även emot andra målgrupper inom funktionshinder.

Din uppgift innebär att med ett lågaffektivt bemötande ge de boende ett individuellt anpassat stöd samt att uppmuntra och motivera i den dagliga livsföringen. Du arbetar aktivt efter målen i genomförandeplanen som är kopplade till aktiviteter med syfte att öka de boendes delaktighet i sin vardag. Flera av de boende är i stort behov av omvårdnad och behöver hjälp med tyngre lyft och förflyttningar. Som personal på Björkbacken har man ett nära samarbete med hälso- och sjukvårdsteamet som består av pedagog, kurator, sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. I arbetsuppgifterna ingår även medicinhantering enligt delegation, social dokumentation i systemet Treserva och vissa administrativa uppgifter.

Vi använder oss av schemaläggningsprogrammet Time Care och arbetar aktivt med optimerad bemanning. Det innebär att man blir schemalagd på fler enheter och att man arbetar som resurs på andra valda enheter.

Kvalifikationer:

Du är utbildad undersköterska, mentalskötare, stödassistent eller har annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av omvårdnadsarbete och det är meriterande om du har arbetat med personer med funktionsnedsättningar och/eller arbetat med personer med psykisk sjukdom. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ESL. På Björkbacken arbetar vi med lågaffektivt bemötande och det är därför önskvärt att du har erfarenhet av detta.

Du är ansvarsfull och vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö. För att lyckas med uppdraget krävs det att du är en trygg person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Du tar ansvar, är initiativrik, kreativ och lyhörd. Vi vill att du är tydlig i din kommunikation och kan arbeta pedagogiskt och metodiskt. Du har kompetens inom social dokumentation och önskvärt är att du har arbetat i systemet Treserva.

Antal tjänster: 13

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2017-11-01. eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: A714276

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Friskvårdsbidrag samt friskvårdsprogram finns enligt stadens villkor.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Sundqvist
Enhetschef
Telefon: 031-366 30 80

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster