Alkohol och drogterapeut/ behandlare

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Socialförvaltningens individ och familjeomsorgs vuxenenhet söker
en alkohol och drogterapeut/behandlare till öppenvården.

Vuxenenheten består av beroendeenheten och socialpsykiatrienheten. Tre socialsekreterare och två biståndshandläggare arbetar tillsammans med handläggning på myndighetssidan. Kopplat till handläggningen finns en verkställighet med hemterapeut/boendepersonal och en alkohol/drogterapeut. Vi bedriver för närvarande 12-stegsbehandling med löpande intag. Vi anställer nu en alkohol och drogterapeut, gärna med grunden i 12-steg.

Vi kommer att öka bemanningen på vårt boende som är kopplat till beroendevården, i syfte att säkra upp att vi tillgodoser behovet av individuellt behovsprövade insatser på hemmaplan, eftersom vi ser att det är en framgångsrik grundtanke.

Vi är en engagerad och kunnig arbetsgrupp som har som syfte att arbeta kunskapsbaserat, i samverkan med andra aktörer och med hjälp av en regional stödstruktur, gällande lagstiftning och lokal styrning. I arbetet ingår samverkan med andra myndigheter och aktörer.

Arbetsuppgifter: Du arbetar med behandling i grupp och enskilt, i nära samarbete med annan alkohol- och drogterapeut. Du håller vid behov i motivationsgrupp, är delaktig i att skapa ett bärande koncept för anhörigstöd och arbetar med återfallsprevention. Du ägnar dig i viss mån åt uppsökande verksamhet i samarbete med handläggare. Du ingår i vuxenenhetens gruppträffar i syfte att skapa nära samarbete med handläggarna. Det kan förekomma arbete i eftervårdsgruppen kvällstid, vid behov. Du ingår i extern handledning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig, en driven alkohol- och drogterapeut, socionom, beteendevetare eller likvärdigt, med inriktning på behandling av beroende, både i grupp och enskilda samtal. Du bör ha vana i att hålla i behandlingsgrupper och enskilda sessioner med grunden i 12-steg, KBT, gärna CRA, MET, MI, och miljöterapi eller någon/några av de övriga metoderna som ingår i Socialstyrelsens metodguide för socialt arbete. Du har också grundläggande kunskaper om anhörigstödjande åtgärder för att tillsammans med befintlig personal anordna det anhörigstödsaktiviteter som efterfrågas. Då vi eftersöker en jämn fördelning mellan könen ser vi gärna manliga sökanden. Din datorkunskap är god, då du dokumenterar i verksamhetssystemet Procapita. Du har god kännedom om 12-stegsbehandling.

Personliga egenskaper såsom stabilitet, empatisk förmåga, uthållighet, flexibilitet och mognad värdesätts. Du är en självgående person som tar ansvar för dina uppgifter.

Övrigt:

Intervjuer sker löpande.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-20

Arbetsgivarens referensnummer: S 22/17

Upplysningar lämnas av:

Anna-Maria Muselli
Enhtschef, barn- och ungdomsenheten
Telefon: 0225-340 87

Facklig(a) företrädare
Kontakta Socialförvaltningens reception för kontakt med Vision eller SSR.
Telefon: 0225-340 56

Tillbaka