Två biträdande rektorer Lackarebäcksskolan

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Lackarebäcksskolan är en kommunal grundskola i Östra Mölndal. Skolan ligger i ett naturskönt område ett stenkast från Stensjön. På skolan går cirka 500 elever från förskoleklass till och med årskurs 6 i fantastiska lokaler. Våra kompetenta pedagoger arbetar för att få motiverade och trygga elever med grund i våra ledord:

Kunskap - Jag kan. Glädje - Jag vill. Mod - Jag vågar.

Alla elever på skolan har tillgång till Ipads/Chromebooks och klassrummen är utrustade med teknik såsom projektor, högtalare och trådlöst nätverk. Målet med vårt IKT-arbete är att vi tillsammans ska hitta nya sätt att lära som skapar utrymme för kreativitet, nytänkande och glädje.

Arbetsuppgifter:

Skolan står inför en omorganisation där vi går från två rektorer till en rektor och två biträdande rektorer. Omorganisationen innebär även att Lilla Lackarebäcksskolan som är en grundsärskola med placering i anslutning till Lackarebäcksskolan kommer att tillhöra vår organisation. Vi söker nu två biträdande rektorer som i ett team med rektor och övrig personal tillsammans kan bygga Lackarebäcksskolans verksamhet.

Som biträdande rektor kommer du att ha både personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar, i samarbete med rektor som är din närmaste chef. Du kommer även att ingå i skolans ledningsgrupp och i ett nätverk i Mölndals stad där du möter biträdande rektorer från andra skolor.

Vi söker dig med en vilja att driva och utveckla arbetet i vår organisation. I tjänsten ingår även likabehandlingsarbete, att arbeta med barn- och elevinflytande, föräldramedverkan, lokalfrågor, elevhälsoarbete och systematiskt kvalitetsarbete.

På Lackarebäcksskolan fokuserar vi på eleven. Vi utgår från framgångsfaktorer för att lyckas i vårt utvecklingsarbete. Skolan har tagit del av Ross Greenes tankar om att ligga steget före i bemötande av de elever som utmanar oss (CPS).

Kvalifikationer:

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap samt har en högskoleutbildning inom pedagogik, gärna med påbyggnadsutbildning exempelvis med inriktning specialpedagogik.

Vi ser gärna att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper inom IKT.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast efter överenskommelse. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att beslut fattas som möjliggör tillsättning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29
Referensnummer: A719140

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Annelie Andersson
Rektor
Mobiltelefon: 0720-04 13 04
Telefon: 0720-04 13 04
E-post: annelie.andersson01@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Annika Håkansson
SACO/LR
Mobiltelefon: 0704-677785
Telefon: 031-273701

Ulrika Gustafsson Sveriges skolledarförbund
Rektor
Telefon: 031-317 11 31
E-post: ulrika.gustafsson@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster