VA-ingenjör


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Sektor Samhällsbyggnads verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Sektorn består av tre avdelningar: plan- och bygg-, miljö- samt tekniska avdelningen.

Arbetsuppgifter:

Tekniska avdelningens VA-enhet behöver nu förstärkning med en VA-ingenjör som tillsammans med oss vill bidra till samhällsutbyggnaden i Tjörns kommun.

Under många år framöver bygger vi ut vår kommunala VA-anläggning och behöver därför förstärkning på planeringsenheten VA-teknik. Enheten är lokaliserad till Stenungsunds kommunhus med närhet till kollektivtrafik, restauranger och shopping.

Vi söker Dig som har minst 5 års erfarenhet som VA-ingenjör, antingen i en politiskt styrd verksamhet eller som konsult. Du arbetar strukturerat, engagerat och tycker om att ha ett nära samarbete med andra kommunala enheter och nya och blivande VA-kunder.

VA-teknikenheten arbetar med bland annat förstudier, utredningar, mindre projektering för genomförandeprojekt samt granskar detaljplaner och bygglovshandlingar ur ett VA-perspektiv. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter och på sikt leda mindre investeringar, t ex ledningsförnyelseprojekt.

Samhällsbyggnadssektorn arbetar kontinuerligt med övergripande verksamhetsutveckling där VA, som en större funktion inom sektorn, bidrar till utveckling av såväl interna som kommunala rutiner och samverkan inom koncernen.

Vi samarbetar också på ett strategiskt plan med kommunerna med i vår närhet och ingår i GR-nätverket.

Samhällsbyggnadssektorn arbetar till stor del med ramavtalsleverantörer vilket bidrar till stor förmåga att kunna hålla tempo i investeringsprojekt, utredningar och andra verksamhetsdelar.

Vi erbjuder dig:
• Trevliga kollegor med intressanta och stimulerande arbetsuppgifter
• Goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter hos en långsiktig arbetsgivare
• Bra balans mellan arbete och fritid
• Ett omfattande kontaktnät, såväl internt som externt

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en gymnasie- eller högskoleutbildning inom aktuellt område eller likvärdig arbetslivserfarenhet från vatten- och avloppsbranschen.

Styrkt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig eller privat verksamhet är ett krav.
Erfarenhet av VA-utredningar, VA-projektering, ersättningsfrågor och planering för mindre entreprenader i egen regi är meriterande. Det är viktigt att Du har goda kunskaper inom vattentjänstlagen.

Du har god kommunikativ och organisatorisk förmåga, är flexibel och lyhörd. Som VA-ingenjör hos oss ska Du ha egen drivkraft, vara engagerad och ansvarstagande. Du tycker att det är stimulerande att arbeta i grupp och driva utredningar och projekt, men du har också förmågan att arbeta självständigt. Arbetet kommer att innebära mycket kontakter med såväl medarbetare som externa konsulter och entreprenörer, vilket kräver god social förmåga och att Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Vi sätter stor vikt vid Dina personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

Meriterande:

• BAS-P/U
• Säkerhet på väg 1+2
• Vattentjänstlagen
• Entreprenadjuridik
• Hydraulisk kompetens

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform:  Lön efter överenskommelse.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-01
Referensnummer: KS 2017/373

Andra uppgifter:

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Anders Möller
VA-chef
Telefon: 0304-60 12 93

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster