Tillbaka

Projektingenjör med inriktning som mark- och VA-ingenjör

Hultsfred och Högsby kommuner har samordnat den tekniska verksamheten i Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK). ÖSK har sitt huvudsäte i Hultsfred. Förbundet har tre avdelningar: Fastighet, gata/park och VA/renhållning. ÖSK omfattar idag ca 70 anställda i två kommuner. Som projektingenjör kommer du att arbeta under avdelningschefen för gata/park och kommer att ha arbetsuppgifter i förbundets båda kommuner.

Är du en engagerad samhällsbyggare som söker nya utmaningar och ett omväxlande arbete? Hos oss får du vara med i hela arbetsprocessen från idé till färdig anläggning.
Vi tror att du vet hur man anlägger nya gator och VA-ledningar men även hur man underhåller och förnyar befintlig infrastruktur.

Vi/Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK) söker en projektingenjör med inriktning som anläggnings- eller VA-ingenjör men även andra inriktningar som landskaps- och byggnadsingenjör kan vara aktuellt. Tjänsten är placerad i Hultsfred.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Vi önskar att anställningen ska kunna ske så snart som möjligt eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör hos oss erbjuder vi ett mångsidigt arbete. Du är med och planerar och utvecklar våra offentliga miljöer såsom gator, vägar, gatubelysning, VA-nät, parker, grönområden och gatumark.

En stor del av arbetet består av projektledning av entreprenader främst inom gatu- och VA-näten men beroende på din bakgrund kan även entreprenader inom landskaps-/parksidan bli aktuella. Där du är ansvarig för allt från planering, upphandling, arbetsmiljö och slutbesiktning. Samarbete och kontakt med framförallt kommunens olika verksamheter, entreprenörer, konsulter och medborgare är en viktig del i ditt dagliga arbete.

Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är beläggningsfrågor, exploatering, enskild väghållning, gatubelysning, trafik- och trafiksäkerhetsfrågor, broar, tillståndshantering gentemot andra myndigheter, park- och grönyteskötsel, utredningar, kalkyler, upphandlingar/LOU. Du kommer också att arbeta med mindre projekteringar och kostnadsberäkningar på egen hand.

Kvalifikationer

Vi ser att du har praktisk erfarenhet från verksamhetsområdet, gärna med en högskoleutbildning som anläggnings- eller VA-ingenjör (väg- och vatteningenjör). Annan motsvarande kompetens kan vara aktuell.

Det är även positivt om du har några års praktisk erfarenhet ute i fält med t.ex. gator/vägar och VA. Du bör ha arbetat med AutoCad och bör ha kännedom om AMA Anläggning. I arbetet ingår utredningsarbete och det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. God datavana är en självklarhet.

Dina personliga egenskaper bör omfatta samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarskänsla och förmåga att arbeta självständigt.
B-körkort erfordras.

Då ÖSK är inne i en expansiv fas med stora och många investeringar de kommande åren, i båda kommunerna, kan det under rekryteringsprocessen bli aktuellt med ytterligare rekryteringar.

Tillsättning av tjänsten kan komma att ske under pågående rekrytering.

Kontaktperson(er)

Jens Karlsson
Avdelningschef
E-post: jens.karlsson@ osk.hultsfred.se

Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare nås via kontaktcenter
Telefon: 0495 -24 00 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-02

Arbetsgivarens referensnummer A710955


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Hultsfreds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt Offentliga Jobb som rekryteringskanal för att marknadsföra våra lediga tjänster och vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sök jobbet här >>