Programansvarig

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås Kulturhus ingår i Kultur- och fritidsförvaltningen vid Alingsås kommun. Verksamheten består av Alingsås museum, Alingsås konsthall, Alingsås bibliotek och den anrika teater/filmscenen Palladium. Kulturhuset, som årligen har drygt 200 000 besök, vill både underhålla och undersöka, samt stimulera besökarnas kreativitet och kritiska tänkande.
Kultur- och fritidsförvaltningen söker nu en programansvarig för en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter:

Som programansvarig har du det övergripande ansvaret för att planera, samordna och i flera fall tillsammans med dina arbetskollegor genomföra Alingsås Kulturhus programaktiviteter för allmänhet och skola. Du skapar kreativ och ändamålsenlig programverksamhet som stärker Alingsås konsthall, Alingsås museum och teater/filmscenen Palladium som intressanta och välbesökta arenor.

Du planerar programverksamheten i samarbete med lokala intressegrupper, föreningar, studieförbund och skola, samt söker även fram och bokar färdiga produktioner. I rollen ingår administrativt ansvar för programverksamheten, vilket bl a innebär fakturahantering, behandling av t ex regionalt arrangörsstöd, samt rapportering av verksamhetens statistik.

En viktig del av uppdraget är marknadsföring, vilket t ex utgörs av publikarbete, kommunikation i sociala medier och på Kulturhusets hemsida, produktion av underlag till kommunikatör vid trycksaksproduktioner, samt kontakt med media.

För att lyckas i rollen tror vi att du är kreativ, idérik och strategisk. Arbetet ställer krav på att du är strukturerad, fokuserad och effektiv samt har mycket god organisationsförmåga. Du är social och förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta på olika nivåer. Du är en drivande och positiv person med förmåga att se helheter och sammanlänka olika frågor och fält. Din förmåga att uttrycka dig i tal, skrift och gärna även i bild är mycket god. Du har ett väl etablerat kontaktnät inom området.

Kvalifikationer:

Krav för tjänsten är:
• Adekvat utbildning inom verksamhetsområdet, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig för uppdraget.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete med målgrupperna barnfamiljer och unga vuxna, samt med människor med annan kulturell bakgrund än den svenska, t ex som kultursamordnare eller barn- och ungdomskultursekreterare.
• Dokumenterad erfarenhet av samarbete med föreningar, studieförbund, intresseorganisationer/nätverk i samhället, samt aktörer som arbetar för lokal integration/inkludering.
• Dokumenterad erfarenhet av att planera och genomföra marknadsföringsinsatser kopplade till ansvarsområdet.

Meriterande är erfarenhet av uppsökande arbete och arbetsmetoder som leder till inflytande och delaktighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%. Arbete förläggs vid behov på kvällar och helger. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde: 1 september 2017.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-06
Referensnummer: A701833

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Anna Mighetto
Chef Kultur, konst, museum
Telefon: 0322-61 72 34
E-post: anna.mighetto@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Monica von Brömsen
Vision
Telefon: 0322-61 65 92

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster