Förskollärare till Hagåkers förskola

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden.

Vill du vara med?


Arbetsuppgifter:

Vi söker förskollärare till Hagåkers förskola.
Vi vill att du har erfarenhet av och/ eller har ett genuint intresse och nyfikenhet inför att arbeta utifrån Reggio-filosofins förhållningssätt.

På Hagåkers förskola vill vi att varje barn skall mötas utifrån sina egna förutsättningar, behov och intressen. Vi arbetar med miljön som den tredje pedagogen där barnen tillsammans med en medforskande, inlyssnande pedagog skapar en lärande miljö full med nyfikenhet, glädje och upptäckarlust. De estetiska lärprocesserna står i centrum där barnens 100 språk får lov att komma till uttryck.

Vi arbetar aktivt med reflektion och dokumentation genom en levande verksamhetsplan som i sin tur leder fram till olika projekt. Vår övertygelse är att det är processen som är viktig och det kollektiva lärandet står i fokus.
Detta läsår har vi fokus på att utveckla det relationella förhållningssättet. Vi stävar efter en verksamhet som består i att skapa värme, förtroende, tillit och ömsesidig respekt.
Ett relationellt förhållningssätt bygger på att skapa förtroendefulla, omsorgsfulla och kreativa relationer för att skapa en grund för barns lärande och utveckling. Det handlar om att kunna se det enskilda barnets egna förutsättningar och anpassa sina handlingar efter detta, utan att avsäga sig ledarskapet som pedagog.

Våra värdeord är:
* Trygghet
* Nyfikenhet
* Glädje
* Respekt

Vi erbjuder dig:
* En spännande, inspirerande och utvecklande arbetsplats där förskollärare lyfts fram för att utveckla och utvecklas
* Glädje och skratt
* Delaktighet
* Fortbildning
* Handledning av specialpedagog
* Delta i utvecklingsarbete
* Arbetskläder
* Lärgrupper
* Mentorskap om du är nyexaminerad
* Egen iPad

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med i en verksamhet som ständigt utvecklas, där du är med och skapar bästa tänkbara förutsättningar för både barn och vuxna.
Du har ett genuint intresse och nyfikenhet inför att vara med och skapa en utforskande pedagogik, där tillit till barns förmåga och deras lust till lärande har en central roll. Du tar ett stort ansvar och har förmågan att omsätta läroplanens mål och intentioner i praktiken samt en hög pedagogisk medvetenhet.

Att på ett professionellt sätt, både ge och ta i diskussioner/ planeringar och den praktiska verksamheten är en självklarhet för dig. Du skall vara motiverad och engagerad att vilja forma en förskola som är trygg, lärorik och rolig för ALLA barn.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-01-08. eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-20
Referensnummer: A737684

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Monica Kable
Förskolechef
Telefon: 0707-690392
E-post: monica.kable@molndal.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster