IT-strateg Infrastruktur

Intraservice levererar interna tjänster till Göteborgs Stads olika verksamheter inom exempelvis välfärds-, utbildnings- och HR-området samt IT.
Utveckling, drift och support ingår som delar i många av våra tjänster. Vi är idag cirka 450 anställda. Läs mer om oss på www.goteborg.se/intraservice

Arbetsuppgifter:

Göteborgs Stad står inför ett omfattande arbete att både digitalisera stadens verksamheter och att konsolidera och effektivisera hanteringen av IT. Vi vill utveckla vår verksamhet och hitta nya innovativa lösningar för att dra fördel av de möjligheter som digitaliseringen innebär. Vi vill också nyttja vår storlek för att öka vår kostnadseffektivitet i hanteringen av IT. Visionen är ett hållbart digitaliserat Göteborg. Gränserna för vad som är möjligt med stöd av IT förflyttas hela tiden och vi söker nu en nytänkande senior IT-strateg som kommer att vara en viktig del av vår avdelning IT Governance. Stora insatser krävs för att skapa rätt IT-infrastrukturella förutsättningar och ditt övergripande uppdrag kommer att vara att driva utvecklingen av den digitala infrastrukturen på en strategisk nivå.

I den här rollen kommer du bland annat att ha följande uppdrag/ansvarsområden:
- driva den digitala utvecklingen av IT-infrastrukturen inom Göteborgs Stad med utgångspunkt i de nya krav som digitaliseringen av staden innebär
- omvärldsbevaka och göra analyser, samt att regelbundet framställa strategiska rapporter för förvaltningens ledningsgrupp
- tillsammans med bredbandsstrategen ansvara för utrullningen av publikt wifi och att bredband i staden samordnas på en strategisk nivå
- strategiskt arbetet kring digitalisering av lagring, serverhantering och traditionell LAN
- stödja i arbetet med konsolidering av stadens IT samt stödja kommunens ledningsgrupper med förutsättningar och utredningar för en samlad, effektiv och högkvalitativ digital utveckling
- delta i förvaltningsöverskridande projekt och nätverk inom Göteborgs Stad
- föra tät dialog med leveransansvariga, IT-arkitekter samt leverans- och supportorganisationen
- agera beställare/projektledare när upphandlingar inom området IT och digitalisering ska genomföras samt
- medverka i framtagande av tjänsternas budget, prognos och uppföljning av stadens IT-kostnader

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning inom IT och/eller ekonomi alternativt annan examen som bedöms som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av digitaliseringsprojekt kring lagring, serverhantering och traditionell LAN. Om du har projektledarerfarenhet för större projekt rörande utbyggnad av WLAN/LAN/WAN så är det meriterande. Meriterande är också erfarenhet av arbete i eller med offentlig verksamhet, särskilt kommunal verksamhet liksom erfarenhet av att ge stöd till, eller ha ingått i, ledningsgrupp på strategisk nivå.

Som IT-strateg i Göteborgs stad behöver du ha du god förmåga att:
- omsätta krav från omvärld och verksamhet till nödvändiga strategiska initiativ och planer
- leda och samordna grupper med kommunikation som verktyg
- samarbeta och skapa relationer med personer både inom och utanför organisationen

I den här rollen behöver du vara driven, noggrann och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du är möjlighetsorienterad och tänker nytt för att hitta smarta behovsorienterade lösningar.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-14
Referensnummer: A711303

Andra uppgifter:

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Max Sandberg
Tf CIO/Verksamhetschef IT Governance
Mobiltelefon: 070-492 79 27

Fackliga företrädare:

Anki Holmin- Olsson
Vision
Telefon: 031-367 8219

Katrin Pålsson
Saco
Telefon: 031-367 81 65

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster