Avfallschef till Alingsås Kommun

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Arbetsuppgifter:

Nuvarande avdelningschef lämnar oss för nya utmaningar. Vi söker därför en driftig och kommunikativ ledare.
Som Avfallschef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du bryter ned och förtydligar övergripande mål och verksamhetskrav så att de kan utgöra underlag för ett resultatinriktat och mätbart arbete på alla nivåer i verksamheten. Systematisk uppföljning samt arbete med att förbättra och effektivisera verksamheten är en del av uppdraget. I rollen ingår att leda, stödja och kompetensutveckla underställda medarbetare och chefer. Du stimulerar och underlättar samarbetet mellan enheter och verksamhetsområden. Du arbetar utifrån en helhetssyn och fattar självständiga beslut inom verksamhetsområdet.

Som Avfallschef rapporterar du till förvaltningschefen och är en del av Tekniska förvaltningens ledningsgrupp där du är delaktig i hela förvaltningens strategiska utvecklingsarbete. Du förväntas ansvara för kontinuerlig omvärldsbevakning inom området och samverka med interna och externa parter samt fackliga organisationer. Självklart ingår även att utveckla verksamheten mot ständig kvalitetsförbättring med medborgarna i fokus.

Framförallt söker vi dig som vill påverka och ha en bred roll som ställer stora krav på engagemang, ansvar och strategiskt tänkande. Rollen ingår i vår ledningsgrupp och vi räknar med att du bidrar med initiativkraft, inspiration och nya idéer.

Kvalifikationer:

Din ledarstil präglas av engagemang, delaktighet, lyhördhet, prestigelöshet och en god kommunikativ förmåga.

Du är tydlig, drivande och vågar ta beslut.

Du har förmågan att företräda och representera din verksamhet såväl internt som externt på ett sakligt och förtroendeingivande sätt.

Kompetenskrav:
Relevant högskole-/universitetsexamen för verksamhetsområdet, eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
Dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet med ansvar för personal-, ekonomi- och verksamhetsfrågor.
Erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.
Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.
Du behöver ha B-körkort.

Det är viktigt att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna. Som ledare är du kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar.

Övrigt meriterande:
Dokumenterad erfarenhet av att leda chefer.
Erfarenhet av arbete inom avfallsverksamhet eller annan verksamhet som anses relevant för uppdraget.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-30
Referensnummer: A692915

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Caroline Hagström
Förvaltningschef
Telefon: 0322-617252

Maria Jacobsson
Tf Förvaltningschef
Telefon: 0322-617243

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster