Sektionschef ekonomiskt bistånd

Publiceringsdatum: 2017-12-29

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Väster har ca 140 medarbetare fördelat på tre enheter; Försörjningsstöd, Barn och familj och Vuxen. Enheten för försörjningsstöd består idag av tre sektioner och kommer att utökas med ytterligare en sektion; Mottag, Rehab, Barnfamilj och Arbetsmarknad Unga Vuxna. Enhetens uppdrag är att få fler Malmöbor i självförsörjning och vi samarbetar med många aktörer, såväl interna som externa.
Vi är en verksamhet som växer och utvecklas. Att vara innovativ och våga pröva nya metoder, starta projekt eller att på andra sätt utveckla verksamheten för att på bästa sätt möta malmöbons behov, är något som vi som arbetar här brinner för. Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stöttande kollegor; det som ger positiv energi på jobbet. I samarbete med interna och externa aktörer gör vi skillnad varje dag.
Vi söker nu en sektionschef för Mottagssektionen som består av mottagsteam och team Hela familjen, ca 10-15 medarbetare. Hos oss möts du av kunniga och engagerade medarbetare och chefskollegor – om kan du tänka dig att ta dig an ett kvalificerat uppdrag med målsättningen att skapa framtidens socialtjänst, då är det till oss du ska söka dig!

Arbetsuppgifter

Som sektionschef i socialtjänst Väster har du ett övergripande ansvar för att verksamheten planeras och utvecklas utifrån gällande lagstiftning, vår värdegrund och våra gemensamma mål. Ditt fokus är på det operativa ledaskapet, med budget-, personal-, och verksamhetsansvar. Du kommer också att leda och utveckla projektet Hela familjen. Som sektionschef på ekonomiskt bistånd arbetar du med att skapa team genom ett nära ledarskap som innebär att du kan vägleda, stimulera och kommunicera med medarbetarna samt ta tillvara deras kunskaper och erfarenheter.
I ditt chefsuppdrag är det också viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Tillsammans arbetar vi för att våra arbetsdagar ska präglas av ett positivt arbetsklimat.

I uppdraget som sektionschef för Mottagsteam och Projekt Hela Familjen kommer du att ha ett brett uppdrag och ansvara för projektledning. Du kommer att leda engagerade och erfarna medarbetare och tillsammans arbeta för att kvalitetssäkra och utveckla arbetet med myndighetsutövning utifrån malmöbornas behov.

I ditt uppdrag som chef har du stöd från din närmaste chef, övriga sektionschefer, administrativt stöd samt andra stödfunktioner. Du ingår i enhetens och avdelningens ledningsgrupp. Som chef i Malmö stad och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder vid dig även: ledarforum, ledarnätverk, fyra läsdagar/år, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling samt friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har erfarenhet av att leda grupper som chef med budget-, personal- och verksamhetsansvar på operativ nivå samt erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete. Krav för tjänsten är också erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst samt god kännedom om socialförsäkringssystemet och insatser som kan leda till självförsörjning. Relevant ledarutbildning samt erfarenhet av att leda projekt är meriterande, liksom utbildning i och erfarenhet av verksamhetsutveckling utifrån LEAN.
Som chef har du förmåga att leda, motivera och engagera andra genom att ta tillvara medarbetarnas kunskap och kreativitet och ge dem de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål. Du skapar engagemang och delaktighet genom gott bemötande och tillit. Du arbetar bra med andra och är tydlig i din kommunikation. I samarbetet med medarbetare och externa aktörer är du lyhörd och prestigelös.
Du är modig, öppen för nya idéer och tankesätt och har förmåga att förverkliga dessa, samtidigt som du är uthållig i det långsiktiga arbetet. Du behåller lugn och skapar stabilitet i stressiga situationer och kan förhålla dig till ändrade omständigheter genom att hitta nya angreppssätt.
Ett krav är att din svenska är god i såväl tal som skrift. Du har god förmåga att dokumentera och skriva underlag.
I ditt arbete har du barnperspektivet i centrum.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 223/17-176

Kontaktpersoner

  • Maida Bajrami Engqvist
  • Enhetschef
  • 34 63 93

Fackliga företrädare

  • Bo Knutsson
  • Vision
  • 040-34 57 74
  • Christina Blennert
  • SSR
  • 040-346491

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.