Bibliotekarie med inriktning mot IT

Tillbaka

Degerfors erbjuder en kombination av den lilla ortens fördelar med närhet till god kommunal service och friluftsliv och med kommunikationer som gör att du är i huvudstaden på mindre än två timmar. I Degerfors arbetar vi aktivt för entreprenörskap och växande företag, centrumutveckling och attraktiv boendemiljö. Arbetsgivaren Degerfors kommun har ca 700 medarbetare, fördelat på fyra förvaltningar. Vår personalpolitiska vision bygger på att vi trivs på jobbet! Degerfors kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare och ska erbjuda goda förutsättningar för medarbetarna att känna trivsel, arbetsglädje, yrkesstolthet och engagemang.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbeta som bibliotekarie på Degerfors bibliotek. Du kommer att ansvara för bibliotekets hemsida, dess publika webbkatalog samt dess närvaro i sociala medier. I tjänsten ingår även schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informations - och utlåningsdisk. Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med bibliotek i delregionen, föreningar och andra organisationer, samt samverkan med andra delar av förvaltningen och kommunen är en viktig del av tjänsten.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs bibliotekarieutbildning eller motsvarande kunskaper, som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du bör ha goda IT-kunskaper då det i tjänsten ingår att samordna bibliotekets övergång till ett nytt bibliotekssystem. Även erfarenhet av projektledning är meriterande. Som person har du god samarbets- och pedagogisk förmåga, är utåtriktad, serviceinriktad, initiativrik och engagerad. Du har också goda kunskaper i svenska språket och gärna något annat språk, både muntligt och skriftligt. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi undanber oss kontakt från externa rekryteringsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: (Provanställning kan tillämpas) Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: A738208

Upplysningar lämnas av:

Sofia Luthman
Kulturchef
Telefon: 0586-481 63
E-post: sofia.luthman@ degerfors.se

Tillbaka