Ekonom

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Planeringsavdelningen består av 14 medarbetare. Inom avdelningen stöttar vi övrig verksamhet med ekonomifrågor, HR, kvalitet, nämndadministration, IT, kommunikation, lokaler, SAS, MAS och MAR. Vi arbetar övergripande för en av Alingsås större förvaltningar med 700 medarbetare inom Vård- och äldreomsorgsförvaltningen. Under nästa år kommer även kommunens LSS verksamhet att ingå i förvaltningen och omfattar då ytterligare 450 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Som ekonom hos oss kommer du att arbeta med redovisning och ekonomistyrning. Du arbetar nära cheferna i våra verksamheter och bistår dem med hjälp i den löpande uppföljningen av ekonomiska mål. Du är aktiv i arbetet med att sammanställa förvaltningens budget, årsredovisning, delårsbokslut samt tjänsteskrivelser kopplade till detta arbete. Du ansvarar för kontering av våra inkommande fakturor. I samarbete med leverantörer och verksamhet utvecklar du användning av välfärdsteknologi och gör ekonomiska beräkningar, för närvarande sker mycket av utvecklingen genom beslutsstödet Hypergene.

Kvalifikationer:

Du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande utbildning som kommunen bedömer likvärdig. Vi söker dig som tidigare har arbetat med ekonomi i en politiskt styrd organisation under några år. Det är meriterande om du har kommunal erfarenhet av ekonomifrågor. I rollen som ekonom behöver du kunna utveckla effektiva lösningar som baseras på analyser. Du behöver ha god pedagogisk förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: A718751

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Marie Bake
Avdelningschef Planeringsavdelningen
Telefon: 0322-616019
E-post: marie.bake@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Kristina Timdahl
Facklig företrädare Vision
Telefon: 0322-61 70 03

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster