Stödhuset Bangatan söker behandlingsassistent

Publiceringsdatum: 2017-08-15

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Funktionsstödsförvaltningen finns Malmö stads kommungemensamma verksamheter inom individ och familjeomsorg samt insatser enligt lagen om stöd och service till personer med funktionsnedsättning (LSS). Förvaltningen ansvarar också för mottagning av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn och planering och utbyggnad av LSS-boenden. Förvaltningen arbetar också med överförmyndarärenden, tillståndsärenden enligt alkohollagen samt föreningsbidrag till idéburna organisationer.
Stödhuset är ett boende med 10platser och vår målgrupp är hemlösa personer med samsjuklighet, psykisk ohälsa och aktivt missbruk.

Målet med verksamheten är att erbjuda ett icke tidsbegränsat boende, skapa trygghet samt ge hjälp och stöd i vardagen.
Vi arbetar på schema med tjänstgöring varannan helg.

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent på Stödhuset arbetar du med individuellt bemötande där varje boende får det stöd som efterfrågas. Ett viktigt inslag är att arbeta för att förebygga och hantera konfliktsituationer för att nå målet, att skapa ett tryggt boende med högre livskvalitet för personer med samsjuklighet. Stödboendet arbetar inte med behandling.

Kvalifikationer

Lämplig utbildning kan vara socialpedagog eller omvårdnad psykiatri. Erfarenhet av vår målgrupp samsjuklighet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi värdesätter en positiv och engagerad inställning till målgruppen. Det är viktigt att kunna verka i en miljö med aktivt missbruk.

Du bör ha ett stort tålamod, tänka förebyggande och vara en prestigelös person som med en god portion kreativitet och mycket god vilja försöker hitta lösningar på oförutsedda situationer. B-körkort är ett krav.

Stämmer beskrivningen in på dig? Då hoppas vi att du ansöker om tjänsten. Kanske blir du vår nya medarbetare?

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 171001 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: 177-59

Kontaktpersoner

  • Eva-Lena Andersson
  • Sektionschef
  • 040-347720/076-8523343
  • Liselotte Persson
  • Sektionschef
  • 040-349211/0709-947607

Fackliga företrädare

  • Kristina Ekholm
  • Vision
  • 040-344834

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad använder rekryteringssystemet Offentliga Jobb/Aditro recruit. Vi ber därför dig att söka tjänsten genom länken i denna annons.

Ansökningarna behandlas digitalt utifrån de uppgifter du registrerar. Var därför noga med att föra in alla meriter du vill åberopa.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.