Budget- och skuldrådgivare samt granskare inom överförmyndarenheten

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Budget- och skuldrådgivningen tillhör enheten Överförmyndarenhet och Konsumentrådgivning och ligger inom Sektor Stödfunktioner. Vi erbjuder budget-, skuld- och konsumentrådgivning till fyra kommuner - Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet - genom ett samarbetsavtal.

Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet har en gemensam överförmyndarnämnd och även här finns ett samarbetsavtal mellan kommunerna och det är tjänstemän anställda av Stenungsunds kommun som sköter den dagliga handläggningen. Överförmyndarnämnden är en kommunal tillsynsmyndighet och har som uppgift att kontrollera det uppdrag som gode män, förvaltare och förmyndare utför.

Överförmyndarenheten och konsumentrådgivningen söker nu en erfaren budget- och skuldrådgivare som är intresserad av att pröva på att arbeta både som budget- och skuldrådgivare och som granskare inom överförmyndarenheten.

Det är en visstidsanställning under 10 månader pga arbetsanhopning och fördelningen är 75 % som budget- och skuldrådgivare och 25 % som granskare på överförmyndarenheten.

Arbetsuppgifter:

Som budget- och skuldrådgivare motiverar du privatpersoner att planera för en ekonomi i balans, att finna lösningar på betalningsproblem samt medverka vid kontakter och förhandla med fordringsägare för olika uppgörelser.

Du utreder förutsättningar för ansökan om skuldsanering, bistår med råd och stöd under hela skuldsaneringsprocessen vilket innefattar hjälp med ansökan, överklagande, omprövningar och stöd efter beviljad skuldsanering. Det innebär att du har en självständig handläggning av ärenden. Du har även många interna och externa kontakter med myndigheter, fordringsägare och andra verksamheter i samhället.
Som granskare inom överförmyndarenheten granskar du redovisningshandlingar från gode män, förvaltare och förmyndare och därtill tillhörande administration och enklare handläggning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av budget- och skuldrådgivning. Du har en högskoleutbildning som jurist eller socionom. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vana vid att möta människor i kris.

Du trivs med att möta människor, har ett serviceinriktat förhållningssätt, är positiv och har lätt för att se möjligheter. Du har en god analytisk förmåga och kan förklara innebörden av beslut i olika avtal.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre. Tidsbegränsad anställning under 10 månader fr.o.m. tillträdesdatum.
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde omgående. Tillsättning av tjänsten är under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-20
Referensnummer: A720165

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Stenungsunds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Helena Maxon
Enhetschef
Telefon: 0303-732583
E-post: helena.maxon@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster