Enhetschef till pilotprojekt inom socialtjänsten

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

I Angered står socialtjänsten inför stora utmaningar. Ett sätt att möta dessa utmaningar är att i ett pilotprojekt utveckla en områdesanknuten socialtjänst i Lövgärdet. Då Angereds socioekonomiska struktur visar att drygt hälften av invånarna i Angered (51%) är födda i annat land än Sverige (jämfört med 24% i staden som helhet) vill pilotprojektet möta upp dessa behov.

Initialt i projektet ska du som enhetschef jobba med att skapa kontakter med samverkanspartners som ska leda fram till att myndighetsutövningen kan utvecklas.
Arbetet inom myndighetsutövningen ska bedrivas som ett processorienterat utvecklingsarbete utifrån socialtjänstens klienters erfarenheter. Hållbara samverkansstrukturer och ansvarsfördelning mellan berörda aktörer utifrån den enskildes perspektiv och behov ska utvecklas. Arbetet ska vara teambaserat där relations- och medskapande med klienten ska vara i fokus.

Projektet bedrivs under 2018 i Lövgärdet och som en del i pilotprojektet prövas också trettio timmars arbetsvecka för socialsekreterarna. För att kunna vara mera tillgängliga för dem socialtjänsten är till för så kommer bland annat flexibla arbetstider att tillämpas.
Externa utvärderare kommer att följa pilotprojektet i form av följeforskning.

Tjänsten som enhetschef Lövgärdet är nyinrättad och du kommer att ingå i områdesledningen för Bistånd/Service som en av 11 enhetschefer och stödfunktioner såsom verksamhetsutvecklare, HR och ekonomi.

Kvalifikationer:

Du har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig och du har minst ett par års erfarenhet av arbetsledning och myndighetsutövning. Du är väl förankrad inom områdets lagstiftning gällande insatser inom SoL och aktuella tvångslagstiftningar. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning eller annan för tjänsten relevant vidareutbildning.

Vi söker dig som:

• Leder utifrån en helhetssyn
• Vågar utmana invanda föreställningar både hos dig själv som professionell och i strukturen
• Kan lyssna och påverka
• Har drivit utvecklingsfrågor
• Har god analytisk förmåga
• Är mål- och resultatinriktat

Har du interkulturell kunskap/erfarenhet är det meriterande. För att lyckas i uppdraget behöver du vara en trygg person som trivs med att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare och andra nära samverkansparter. Du har lätt för att samverka/samarbeta i olika sammanhang, arbetar lösningsfokuserat och flexibelt. Du brinner för att utveckla socialtjänsten med arbetssätt och metoder som är anpassade till våra brukares behov, omvärldens förutsättningar och samhällets resurser.

Vi kommer att läsa ansökningar under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut. Välkommen med din ansökan redan nu.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-19
Referensnummer: A690344

Andra uppgifter:

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, intevia e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Maria Sjödahl, Områdeschef Bistånd/service
Telefon: 031- 365 27 36
E-post: maria.sjodahl@ angered.goteborg.se

Birgitta Sandlund Gustafsson, enhetschef
Telefon: 031-365 12 88
E-post: Birgitta.sandlund.gustafsson@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Adisa Karabegovic, Vision
Telefon: 031-365 22 76
E-post: adisa.karabegovic@ angered.goteborg.se

Ulrika Bersell, SSR
Telefon: 031-368 57 51
E-post: ulrika.bersell@ saco.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster