Vikarierande Planingenjör/ arkitekt

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. Detta innebär bland annat att Hedemora kommuns fokusområden är integration, jämställdhet och miljö. Vi erbjuder goda boendemiljöer, bra förskolor och skolor samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Vikarierande Planingenjör/arkitekt.

Är du en relationsbyggande person som tycker om att arbeta självständigt, strukturerat och med ett brinnande intresse för detaljplaner? Känner du igen dig och har rätt kvalifikationer? Då är du personen vi söker.

Hedemora – Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden och närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, kart, GIS- och mätverksamhet, energirådgivning, översikts- och detaljplanering. Vi är idag ca 20 personer på förvaltningen.

Arbetsuppgifter: Planingenjörens/arkitektens arbetsuppgifter innebär att du aktivt deltar i den fysiska planeringsprocessen. Då ett planprojekt involverar möten med många människor är det viktigt att du samarbetar bra med andra människor som t.ex. exploatörer, övriga förvaltningar i kommunen, övriga myndigheter och att du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Hedemora kommun har flera projekt och utvecklingsområden igång där du som planingenjör kommer ha en viktig roll i både projektering och genomförande. För anställningen gäller att du fattar självständiga beslut i enlighet med gällande delegation samt förbereder och föredrar ärenden i aktuell nämnd.

Kvalifikationer:

Vi har som krav att du är utbildad planingenjör/arkitekt inom samhällsbyggnad. Andra krav är att du har goda kunskaper om plan- och bygglagstiftningen samt god datavana, meriterande med CAD och GIS. Erfarenhet och kunskap från planprocessen och bygglovhantering, samt liknande arbete i kommunal eller annan offentlig verksamhet är meriterande.

Vi söker en öppen, serviceinriktad, social person som har känsla för prioriteringar. Du är stresstålig, har god förmåga att strukturera och planera i arbetet samt trivs bra med att arbeta i grupp. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och att du har B-körkort.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.

Vi har gjort vårt mediaval och UNDANBER oss ALL kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre. Vikariat med möjlighet till förlängning.
Tillträde: 2017-10-23
Tidsbegränsat till: 2018-07-17
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 6/17

Upplysningar lämnas av:

Kenneth Berggren
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 64
E-post: kenneth.berggren@ hedemora.se

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-341 35

Tillbaka