Lärare till Flatåsskolans SU-grupper

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

G-verksamheten skapades redan 1988 för barn- och ungdomar med diagnoser inom autismspektrat och finns idag som en central särskild undervisningsgrupp (CSU-grupp) på Flatåsskolan i Västra Frölunda. Hög personaltäthet ger stora möjligheter till individuella lösningar i såväl skola som fritidshem, vilket i sin tur skapar unika förutsättningar för våra elever att nå sina mål.

Idag har vi tre klasser från åk 1-6 med sammanlagt 18 elever. Hos oss arbetar lärare, specialpedagoger, fritidspedagoger och elevassistenter och vi har också ett nära samarbete med elevhälsan. Du kommer att ha huvudansvaret för undervisningen av en grupp om 5-6 elever.

I vår verksamhet är det viktigt att se varje elevs behov samtidigt som man tränar eleverna att hålla samman som grupp. Huvuddelen av uppdraget är undervisning samt arbetsuppgifter som syftar till att utveckla undervisningen för högre måluppfyllelse.

Kvalifikationer:

Eftersom våra elever kräver mycket struktur behöver du vara både tydlig och strukturerad. Du behöver ha en god planeringsförmåga, vara lyhörd och flexibel samt prestigelös. Du behöver kunna hjälpa eleverna att tolka olika situationer och måste därför hela tiden försöka ligga steget före. Framför allt måste du tycka om barn och vara intresserad av en grupp elever som behöver mycket hjälp och stöd, men som också ger ofantligt mycket tillbaka.

Förutom lärarutbildning förväntas du ha erfarenhet av arbete kring hinder för lärande samt kunskaper om neuropsykiatriska funktionsvariationer med särskilt fokus på diagnoser inom autismspektrat.

• Grundskollärare (1-6) med bred ämneskunskap.
• Lärarlegitimation.
• Kan skapa ett engagemang hos eleverna och ser en utmaning i att få eleverna att vilja lära.
• Tillämpar metoder och förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande.
• Ser möjlighet till förändringar och bidrar till att skapa situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas.
• Förmåga att använda och anpassa olika metoder och verktyg inom lärande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-07
Referensnummer: A732842

Andra uppgifter:

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Upplysningar lämnas av:

Gunlög Valinder
Rektor
Telefon: 0704- 20 25 17

Fackliga företrädare:

Carina Strand
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-367 29 57
E-post: carina.strand@ afh.goteborg.se

Helena Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 33

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster