Enhetschef till område Hälso- och sjukvård, Örgryte-Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö med många möjligheter, där vi har fokus på samarbete och nytänkande. Tillsammans hittar vi nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt ge våra patienter en god hälso- och sjukvård. Välkommen att söka tjänsten som enhetschef hos oss i Örgryte-Härlanda!

Område Hälso- och sjukvård ansvarar för kommunal hälso- och sjukvård inom särskilt boende samt hemsjukvård i ordinärt boende. Vi har idag fem enhetschefer som ansvarar för allmän hemsjukvård, särskilt boende för äldre och funktionshinder, rehabilitering, ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) samt Hospice. Området har även två metodutvecklare, utbildningsansvariga och vårdplaneringsteam.

Vår verksamhet står inför nya spännande utmaningar och hos oss får du en viktig roll som enhetschef där du påverkar och formar framtidens hälso- och sjukvård i stadsdelen. Som enhetschef har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. Du ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med enhetschefer, områdeschef samt metodutvecklare. Tillsammans med dina kollegor och områdeschef tar du ansvar för att driva verksamheten kostnadseffektivt med hög vårdkvalitet och patientsäkerhet. Ert uppdrag är även att driva processinriktat förbättringsarbete som leder verksamheten framåt. Att bidra till god samverkan med övriga vårdgivare är även en av de viktigaste uppgifterna i rollen som enhetschef.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Har du dessutom någon form av ledarskapsutbildning är det ett plus. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet inom område hälso- och sjukvård som innefattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Är dessutom din chefserfarenhet inom en politiskt styrd verksamhet är det en fördel.

För att lyckas i rollen som enhetschef har du ett verksamhetsnära och prestigelöst ledarskap där du skapar möjlighet för ett positivt utvecklande arbetsklimat. Du har förmåga att motivera, ge råd och stöd samtidigt som du ser möjligheter, väcker glädje och firar framgång. Vidare är du lyhörd genom att vara öppen och tillmötesgående i ditt förhållande till andra där du visar respekt, hänsyn och omtanke. En förutsättning är även att du trivs i samarbete med andra och har förmåga att skapa långsiktiga relationer som leder till mervärde för verksamheten.

En viktig egenskap för detta uppdrag är även att du motiveras av tydligt definierade mål och har förmågan att omvandla dessa till konkret handling. Du har god analytisk förmåga och kan se detaljer ur ett helhetsperspektiv genom att förena operativa planer med organisationens mål. I tillägg har du förmågan att på ett tydligt sätt kommunicera verksamhetens gemensamma mål och vägleder dina medarbetare för att de skall uppnås. Genom att fördela arbetet, delegera uppgifter och sätta upp konkreta delmål, skapar du förutsättningar till att medarbetarnas egen kraft och kompetens tillvaratas.

Vill du ha en nyckelroll i arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård? Sök då tjänsten redan idag!

Körkort är ett krav för tjänsten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: 494/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Upplysningar lämnas av:

Annika Thorén
Tf Områdeschef
Telefon: 0736656446

Fackliga företrädare:

Björn Johansson
Vårdförbundet
Mobiltelefon: 0736-656309

Anna Ridderstad
Vårdförbundet
Mobiltelefon: 0736-656308
Telefon: 031-3656531

Maria Hedborg
Saco
Telefon: 031-365 55 85

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster