Resurspedagog till Nösnäsgymnasiet

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar Förskola, Grundskola, Särskola, Gymnasium, Vuxenutbildning samt Kultur och fritid.

Nösnäsgymnasiet är en skola med stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang. Skolan har en blandning av högskoleförberedande-, yrkes- och introduktionsprogram samt lärlingsutbildning och gymnasiesärskola. Den vackra miljön runt skolan med lummig grönska och utsikt över Hakefjorden är inspirerande. I skolans centrala del ligger administrationen och elevbiblioteket som är öppet varje dag. Det finns också ett elevcafé och två skolmatsalar.

Besök oss gärna på:
www.stenungsund.se/nosnasgymnasiet

Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta med elevens perspektiv och bästa i fokus?
I samband med låsårsstart 2016/2017 startade vi upp en särskild undervisningsgrupp. Gruppen riktar sig till elever som är i behov av särskilt stöd. Eleverna får sin undervisning på sitt program och med sin klass men kommer utifrån behov och förutsättningar ha tillgång till den särskilda undervisningsgruppen under hela skoldagen. Gruppen växer och därför söker vi nu en Resurspedagog till verksamheten. Som Resurspedagog kommer du tillsammans med speciallärare och fritidspedagog stötta eleverna i deras skolvardag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad lärare för högstadiet/gymnasiet eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Särskilt meriterande är om du har erfarenhet av, eller utbildning inom, att möta elever med diagnos inom autismspektrat.

Som person vill vi att:
- Du har goda ledaregenskaper och förmåga att sprida glädje och energi till elever och kollegor.
- Du tycker om att samarbeta och ser vinster i att tillsammans arbeta mot uppsatta mål.
- Du möter alla elever utifrån deras individuella förutsättningar.
- Du har förmåga att skapa långvariga/goda relationer med elever, föräldrar och arbetskamrater.

Som resurslärare hos oss stöttar du eleverna i deras kunskapsutveckling och utveckling i övrigt genom att finnas med under skoldagen och på raster. Du förväntas kunna planera, organisera och ta ansvar för elevernas lärande i verksamhetens lärmiljö genom engagemang och handlingskraft.
Du kommer att ingå i ett arbetslag med speciallärare och fritidspedagog som möts varje vecka.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-24
Referensnummer: A741416

Andra uppgifter:

Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser då kommunen har upphandlade avtal gällande detta.

Upplysningar lämnas av:

Magnus Fagerström
Rektor
Telefon: 0303-73 28 35
E-post: magnus.fagerstrom@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Magnus Dahlén
LR
Telefon: 0303-73 80 80

Thomas Ågren
Lärarförbundet
Telefon: 0303-73 80 80

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster