Flyktingguide 50 %


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Integrationsenheten som ligger direkt under KS har en samordnande roll när gäller alla våra nyanlända som bor på Tjörn. Vi arbetar med bosättning, integration, vägledning samverkan med civilsamhället.

Arbetsuppgifter:


Rollen som flyktingguide handlar om att bygga broar mellan nyanlända och svenskar, vilket är en förutsättning för en god integration. Som flyktingguide sätter du upp attraktiva forum för möten så att de nyanlända kan lära sig mer om Sverige samt lära sig svenska.

Dessa möten kan ske på olika geografiska platser för att skapa lokalkännedom, samt inom näringslivet för att skapa större förståelse om arbetsmarknaden, eller inom den idéburna sektorn för att lära känna den bättre. Tjänsten är i grunden ett uppdrag att skapa integrationsstimulerande åtgärder med andra organisationer och där fokus är integration av nyanlända.

Det kommer finnas stor möjlighet att tillsammans med verksamheterna i kommunerna utforma tjänsten.

Kvalifikationer:

Du har en utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och på svenska. Personlig lämplighet liksom god lokalkännedom är av stor betydelse för tjänsten, samt förmågan till att samarbeta och bygga hållbara nätverk. Körkort och tillgång till egen bil är väldigt meriterande.

För rollen som flyktingguide är det positivt om du har erfarenhet av integrationsarbete sen tidigare liksom en bred kulturell förståelse. Därtill är det bra om du har föreningserfarenhet och en vana att arbeta projektbaserat med tydligt uppsatta mål.

Som flyktingguide ska du kunna ta egna initiativ, vara drivande, engagerad, entusiasmerande och gilla att arbeta med människor. Därtill är det viktigt med ett intresse kring integrationsfrågor och ha en möjlighet att kunna analysera liksom jämföra och omvärldsbevaka.

Körkort och tillgång till bil erfordras.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 50 %
Arbetstid: Dagtid. Dagtid och eventuellt vissa kvällar
Tillträde: Tillträde: 2017-09-01- 2018-08-31
Tidsbegränsat till: 2018-08-31. 50 % tom 2017-12-31 och därefter eventuellt möjlighet till utökning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-21
Referensnummer: kk 2017/382

Andra uppgifter:

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Britt-Marie Rastman
Enhetschef integrationsenheten/KS
Telefon: 0304-60 15 45

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster