Stödpedagog

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Under ett år möter Individ- och familjeomsorgen (IFO) många av Stenungsunds kommuninvånare. Det kan handla om stöd för föräldrar, barn och unga eller människors behov av tillfälligt ekonomiskt stöd. Andra gånger handlar det om stödinsatser för att komma ur ett missbruk eller att leva med en psykisk sjukdom. Funktionshindrade personer och deras familjer kan även erbjudas olika stödinsatser.

Avdelning funktionshinder består av verksamheter som regleras av LSS-lagen; gruppbostäder/servicebostäder, daglig verksamhet, korttidsboende, personlig assistans och olika avlastningsformer för funktionshindrade, men också av verkställighet av SoL- insatser inom socialpsykiatrin som boendestöd, boende och daglig sysselsättning.

Arbetsuppgifter:

Vårt synsätt i arbetet präglas av vår tro att alla människor har en egen förmåga och vilja att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt.

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla en av våra gruppbostäder. På enheten utförs stöd i boendet och i aktiviteter utanför, för våra sex boende.
Grunduppdraget omfattar att enligt LSS-lagen ge våra boende individuellt stöd utifrån ett habiliterande synsätt, med ett anpassat pedagogiskt arbetssätt.

Du upprättar tillsammans med de boende genomförandeplaner. Du upprättar arbetsbeskrivningar, arbetsrutiner, handlingsplaner, mm. Du samordnar vid behov möten med övriga i nätverket, och följer upp att stödet är rätt anpassat. Du dokumenterar enligt gällande riktlinjer.

Tillsammans med kollegor, pedagog och enhetschef kommer du att ansvara för planering och utveckling av verksamheten. Du kommer att aktivt delta på arbetsplatsträffar, och i handlednings- och utbildningssatsningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen. Vi vet att ha roligt på arbetet är en framgångsfaktor för att trivas, likaså tillit till kollegor. Du arbetar dag, kväll och helg.

Kvalifikationer:

För tjänsten som stödpedagog krävs att du har eftergymnasial utbildning med specialisering inom funktionsnedsättningar/psykiatri om minst 200 YH-poäng, eller högskolekurser socialt arbete/boendepedagog/aktiveringspedagog/pedagogisk vägledare inom funktionshinder, 60 p.

Du ska ha flera års erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar inom områdena autismspektrum, neurologiska och intellektuella funktionsnedsättningar samt kunskap kring lågaffektivt bemötande.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. För tjänsten som stödpedagog krävs att du, utöver ovanstående kvalifikationer, är en person som är strukturerad, kan vara flexibel, har god förmåga till samarbete och att du är lyhörd. Du behöver ha god förmåga att driva arbetet framåt. Du behöver ha god kunskap om databaserad dokumentation.
Erfarenhet av att arbeta med SIP och nätverksmöten är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vår målsättning är att ge förutsättningar för en så stabil arbetsgrupp som möjligt.
Omfattning: Deltid. 85 %
Löneform:  Månadslön.
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, snarast. Rekrytering kommer att ske under ansökningstiden.
Schema: Schemalagd arbetstid.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: A702039

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen, men bestämt, kontakt med försäljare av rekryteringstjänster, i denna annonsering.

Upplysningar lämnas av:

Susanna Löfqvist Hjelm
Enhetschef
Telefon: 0303-732817
E-post: susanna.lofqvist-hjelm@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster