Socialsekreterare, Barn- och ungdomsenheten, IFO

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Socialkontoret ligger nära pendeltågstationen i Nödinge, så du kan enkelt och snabbt kan ta dig till oss med direkttåg från både Trollhättan och Göteborg.

Arbetsuppgifter:

Barn-och ungdomsenheten är under uppbyggnad och ett engagerat och roligt arbete med att bilda en öppen arbetsgrupp med positivt klimat, att uppdatera och skapa rutiner och strukturer och att hitta ett gemensamt synsätt för enheten pågår för fullt. Är du intresserad av att få en unik möjlighet att bilda och skapa detta tillsammans med oss, kan du vara den vi söker!

Barn- och ungdomsenheten arbetar med barn och unga 0-20 år och deras familjer. På enheten arbetar för närvarande 10 st fastanställda socialsekreterare med utredning och uppföljning av insatser, och 3 st fastanställda socialsekreterare i mottagande funktion. Majoriteten av dessa är anställda under 2017, varpå arbetsgruppen är ny och under uppstart. Alla är därför positiva och motiverade till att tillsammans skapa en enhet som präglas av trivsel, öppenhet och ett positivt klimat i ett ständigt lärande och utvecklande i vår yrkesutövning. Eftersom två socialsekreterare på enheten är gravida, behöver vi anställa fler!

Enheten kommer att ledas en enhetschef och tre stycken 1:e socialsekreterare. På enheten finns också en väldigt uppskattad socialadministratör som avlastar socialsekreterarna med flera administrativa uppgifter. Vi är just nu under uppstart med att introducera arbetsmodellen Lean, vars syfte är att synliggöra utredningsprocessen så att samtliga socialsekreterare i varje team kommer ha kännedom om, och ha ett gemensamt ansvar för samtliga pågående utredningar i teamet. Det blir då enklare att hjälpas åt, och som socialsekreterare behöver man inte känna sig så ensam i det svåra arbete som bedrivs.

Som nyanställd hos oss, får du en individuellt anpassad introduktion. Du erhåller också processhandledning.

Allt arbete på enheten sker utifrån BBIC och vi använder Treserva uppdaterat enligt nya BBIC.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom och helst har erfarenhet från myndighetsutövning inom området barn-och unga. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du tycker det är viktigt ett nära samarbete med barnet och dess familj.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om både att samverka och att vid behov jobba självständigt. Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning och BBiC.

Som person är du positiv, engagerad, strukturerad, och handlingskraftig. Du behöver tycka att det känns roligt och utmanande att vara med i det stora utvecklingsarbete som pågår på enheten och du behöver vilja bidra i detta med ett engagemang, tålamod och en positiv inställning.

Är detta egenskaper som stämmer överens med dig så kan vi erbjuda dig ett varierande och intressant arbete, ett gott arbetsklimat, en ambitiös och positiv arbetsgrupp, kontinuerlig kompetensutveckling samt extern processhandledning.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-28
Referensnummer: A705049

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Berglund
Enhetschef
Telefon: Nås via Kontaktcenter 0303-33 00 00 alt. e-post
E-post: charlotta.berglund@ale.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster