Enhetschef till Utredningsenheten Barn och Unga

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

I höst går vår enhetschef i pension och vi söker hennes efterträdare. Är du en engagerad ledare som vill leda våra kompetenta socialsekreterare på Utredningsenheten Barn och Unga?

I Askim Frölunda Högsbo är sektor Individ och familjeomsorg samt Funktionshinder organiserad inom tre områden. Inom område Myndighet och Bistånd ingår Funktionshinderenheten, Barn och Unga (barnsekreterare och handläggare för ensamkommande), Utredningsenheten Barn och Unga, Vuxenenheten, Resursenheten och den Administrativa enheten. På Utredningsenheten Barn och Unga arbetar sex personer på enhetens mottag, 20 utredande socialsekreterare, en metodstödjare samt fyra 1:e socialsekreterare. Du kommer att, direkt under områdeschef, ansvara självständigt för enheten. Du ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med sex andra enhetschefer där vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv kring hela området.

Som enhetschef är din främsta uppgift att engagera, inspirera och stödja enhetens medarbetare för att verksamhetens mål och uppdrag ska uppnås. Du arbetar nära dina medarbetare för att skapa trygghet och struktur. I arbetsuppgifterna ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar samt verksamhets- och personalutveckling. Du leder, samordnar, utvecklar och följer upp verksamheten utifrån ett medvetet kvalitetsarbete och gällande lagstiftning. Du ska driva såväl de dagliga frågorna som utvecklingsfrågorna om BBIC samt stärka barnperspektiv och delaktighet för barn, unga och dess familjer. För att utvecklingen ska ske ur ett gemensamt synsätt krävs att du har ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med kunniga och erfarna kollegor och medarbetare. Hos oss ges goda möjligheter till administrativt stöd samt utveckling genom bland annat chefshandledning, ledarskola och mentorskap.

Kvalifikationer:

Du som söker är högskoleutbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av chefs- och ledarskap är ett krav för tjänsten och ledarutbildning är meriterande. Du har erfarenhet inom verksamhetsområdet och har goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL), Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och gärna Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för verksamhets- och medarbetarutveckling. Du har god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Som ledare är du driftig, konstruktiv, kommunikativ, engagerande och lyhörd. Du behöver samtidigt vara saklig och tydlig samt uppnå konkreta resultat av enhetens mål- och utvecklingsarbete.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702701

Andra uppgifter:

Då det är semestertider kan det vara svårt att nå oss. Kontaktpersoner under semesterveckorna är Karita v. 28-29, Monica v. 31 och Åsa v. 32.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Karita Saapunki Björk
Områdeschef
Telefon: 031-366 06 14

Monica Stenum
1:e socialsekreterare mottaget
Telefon: 031- 3660158

Åsa Etéus
Områdeschef
Telefon: 031-366 21 04

Fackliga företrädare:

Pia Björking-Petersson
SSR
Mobiltelefon: 0739-10 24 66
Telefon: 031-367 98 34

Eva Dalerstedt
Vision
Telefon: 031-366 26 89

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster