Skolpsykolog

Lerums kommun söker nu två engagerade och drivna skolpsykologer. En av tjänsterna är förlagd till tre skolor i Lerum och Gråbo och den andra (deltiden) till tre mindre skolor i Floda.

Sektor lärande i Lerums kommun präglas av ett decentraliserat ansvar och vi strävar efter att elevhälsopersonalen ska arbeta så nära verksamheten som möjligt.
I rollen som skolpsykolog kommer du att vara en del av elevhälsan och aktivt delta i skolornas elevhälsoteam (EHT) bestående av rektor, skolkurator, skolsköterska samt specialpedagog. Du har, liksom de övriga professionerna i elevhälsan, rektor som chef men tillhör också en psykologgrupp bestående av åtta psykologer.

Psykologgruppen har en verksamhetschef och en psykolog med psykologiskt ledningsansvarig för elevhälsans psykologiska insatser. Psykologgruppen har gemensam handledning och gemensamma kategorimöten där man jobbar med utvecklings- och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter:

Ditt uppdrag som psykolog är att bistå skolan med psykologisk kompetens och psykologiska insatser i syfte att gynna elevernas utveckling och lärande. Du arbetar på såväl individ- som grupp- och organisationsnivå med hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande insatser. Du kommer bl.a. att arbeta med konsultation, handledning, fortbildning, utredningar och bedömning av elevers individuella behov, samt ha stödjande samtal med elever och föräldrar.

Som skolpsykolog i Lerums kommun har du mycket eget ansvar och stor möjlighet att påverka din arbetssituation. Arbetet ställer höga krav på ansvarstagande och såväl självständighet som god samarbetsförmåga. Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande tjänst där du får vara med och påverka.

Kvalifikationer:

Du som söker är legitimerad psykolog och med erfarenhet av ett liknande arbete. Vi ser gärna att du har erfarenheta av att arbeta konsultativt och av att handleda och utbilda individer/grupper. Du bör också ha erfarenhet av psykologiskt arbete med barn och ungdomar samt kunna genomföra psykologiska utredningar och bedömningar.

Som person är du ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt. Du är engagerad, har en god kommunikativ förmåga och en förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du är duktig både på att sammarbeta och att arbeta självständigt och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, service och kommunikativ förmåga. Du är driven och vill utveckla både dig själv och den organisation du jobbar i.

Antal tjänster: 2. En tjänst 100%, en tjänst 50% med eventuell möjlighet till högre tjänsgöringsgrad tidsbegränsat

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-08-15

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-14
Referensnummer: A687308

Andra uppgifter:

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Ingela Andersson
Verksamhetschef
Telefon: 0302-521485
E-post: ingela.andersson@lerum.se

Lena Emanuelsson
Rektor Knappekullaskolan
Telefon: 0302-52 20 89
E-post: lena.emanuelsson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster