Bibliotekarie/ pedagog med körkort klass C till Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket Göteborg nyöppnade 2014 med målet att bli den mest välkomnade, inspirerande och innehållsrika kulturbyggnaden i Sverige. Biblioteket ingår tillsammans med Göteborgs museer, Konsthallen, Fri konst och kultur samt Stora teatern i Göteborgs stads kulturförvaltning. Nu söker vi en medarbetare, som tillsammans med oss, ska göra stadens mest besökta kulturinstitution än mer attraktiv.

Stadsbiblioteket håller just nu på med en översyn inför en omorganisation som skall ske under 2018. Tillsammans med den står vi också inför en redan beslutad investering av nya bokbussar där vi behöver se över vilka målgrupper vi skall arbeta med framöver och var och hur i staden vi kommer att arbeta med bokbussverksamheten.

Vi söker nu en bibliotekarie/pedagog för att arbeta som chaufför på våra bokbussar. Du kommer att ingå i enheten Bokbuss/Entré som består av 12 medarbetare. Arbetsfördelningen i gruppen ser olika ut där några regelbundet arbetar med bokbussen och andra har sina huvudsakliga arbetsuppgifter på Stadsbiblioteket. Tillsammans på Stadsbiblioteket arbetar vi för att utveckla ett nytänkande kring bokbussverksamheten.

Vill du vara med oss på resan?

Arbetsuppgifter:

Bokbussens främsta mål är att inspirera till och främja läsning. Därför är det förstås viktigt att du som bibliotekarie/pedagog har ett brett intresse för litteratur och medier i alla dess former och genrer.

Tjänsten innefattar främst tjänstgöring på våra två bokbussar, på vilka det finns ett urval av media: böcker, tidskrifter, musik, film och tv-spel på flertalet olika språk. På bokbussarna arbetar man i team om två personer och under en arbetsdag besöks olika platser i staden. Utöver arbete på våra bokbussar kommer du att arbeta i Stadsbibliotekets informationsdiskar där du finns tillgänglig för bibliotekets besökare och hjälper till med vägledning i digitala medier, informationssökning med mera.

Du kommer även att arbeta med uppföljning och analys av hur bokbussarna används samt ha en del administrativa och praktiska uppgifter som i första hand hör samman med bokbussarnas verksamhet.

Tjänsten innebär dag, kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Körkort klass C är ett krav. (Våra bokbussar är lastbilsregistrerade och därför krävs körkort klass C)
Tidigare erfarenhet av biblioteksarbete samt arbete med användarmöten är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du stimuleras av att befinna dig i en miljö med högt tempo och många intryck då våra verksamheter tar emot flera tusen besökare per dag.
Du tycker om att arbeta med människor, specifikt med barn och unga, och du brinner för att ge hög kvalitativ service till de du möter. Du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd, uppmärksam och tillmötesgående mot våra användare. Det är också viktigt att du känner dig trygg i nya situationer och tar egna initiativ. Du är nytänkande och kreativ och vill tillsammans med andra utveckla bokbussverksamheten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2017-11-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A718129

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Alvbåge
Enhetschef Bokbuss Entré
Telefon: 031-3683349

Fackliga företrädare:

Håkan Grissler
Saco
Telefon: 031-368 34 11

Charlotte Juhlin
Vision
Telefon: 031-368 33 29

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster