AVDELNINGSCHEF

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Bildningsförvaltningen söker en Avdelningschef för enheterna och funktionerna; gymnasiet, vuxenutbildning, YH, KAA, kultur, biblioteket, integration och fritid.

Bildningsförvaltningens huvudsakliga uppgift är att svara för utbildning av barn och elever från förskola, pedagogisk omsorg, pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid via förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, kommunalt aktivitetsansvar, yrkeshögskola och vuxenutbildning. Kulturenheten svarar för allmänkultur, barn- och ungdomskultur inklusive den kommunala musikskolan. Stadsbiblioteket är kommunens bibliotek som förutom att vara ett folkbibliotek också ger stöd till skolbiblioteken. Förvaltningen svarar också för fritidsgårdar, verksamheten vid bad och motionsanläggningarna, idrottsplatser, idrottshallar och föreningsstöd. Kostenheten lagar mat till kommunens skolor och en del av förskolan samt till äldreboenden.

Förvaltningen investerar i kvalitetssäkring av verksamheter och bygger i och med det en ny ledningsorganisation vars syfte är att ha starkt fokus på kvalitet och utveckling. Vi söker därmed en avdelningschef som vill vara med och driva det arbetet och vi söker just dig som har höga ambitioner, vill påverka och skapa framtidens förvaltning!

ARBETSUPPGIFTER:
Som avdelningschef ansvarar du enheterna och funktionerna; gymnasiet, vuxenutbildning, YH, KAA, kultur, biblioteket, integration och fritid.

Avdelningschef ansvarar för avdelningens verksamhetsplan, kvalitet, personal och ekonomi. Sätter mål och riktlinjer samt utvecklar processer samt utbildar/coachar andra chefer. Strategiskt fokus 1 – 3 år. Leder enhetschefer och/eller administrativ personal. Arbetsmiljödelegation från förvaltningschef. Deltar i förvaltningens skyddskommitté. MBL, § 19 § 11 § 12 § 14 i frågor som rör hela avdelningen och även centrala förhandlingar som påkallats av fackliga och som berör avdelningen/avdelningens enheter Huvuduppgifter: Implementera och verkställa beslut utifrån direktiv från förvaltningschef, samt följa upp och säkerställa resultat och kvalitet i verksamheten. Föra upp verksamhetsfrågor från verksamheten till förvaltningschefen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, samt tidigare chefserfarenhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda chefer. Du ska ha god insikt i verksamhetens styrdokument och utmaningar, rektorsutbildning och/eller annan ledarutbildning är meriterande. Du är en god kommunikatör i tal och skrift och du har goda IT-kunskaper. Du är analytisk, nytänkande och har god samarbetsförmåga. Du är också strukturerad och har god förmåga att planera och organisera. Samverkan och samarbete är något du lägger stor vikt vid. Utvecklingsarbete och förmågan att motivera dina chefer att nå uppsatta mål är lika viktigt som att du har ett strategiskt perspektiv och en förmåga att se helheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-19

Arbetsgivarens referensnummer: BN 158/17

Upplysningar lämnas av:

Stefan Grybb
Förvaltningschef
Telefon: 0225-341 78

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka