Upphandlingschef/upphandlingsjurist

Lerums kommun söker en upphandlingschef, tillika upphandlingsjurist, centralt placerad vid verksamhetsområde ekonomi!

Verksamhetsområdets uppdrag är att för en fungerande helhet i kommunen samordna och utveckla kommunens samlade redovisning, budget, ekonomiska rapportering, finansiering, fakturahantering samt upphandling och inköp. Upphandlingsenheten, som blir en egen enhet från årsskiftet, kommer att bestå av tre upphandlare, en systemförvaltare för e-handelssystem samt en assistent för bl a e-handelsfrågor. När nuvarande upphandlingsjurist går vidare till annat uppdrag internt söker vi nu en upphandlingschef dels för att leda enheten, dels för att fungera som upphandlingsjurist.
Vårt verksamhetsområde ska kännetecknas av hög service där våra kunder får ett professionellt bemötande.

Arbetsuppgifter:

Upphandlingsenheten leder kommunens upphandlingsprocesser avseende ramavtal, objektsspecifika upphandlingar samt förnyad konkurrensutsättning i samarbete med sektorerna samt ansvarar för intern kontroll att ramavtal följs för de varor och tjänster som köps av förvaltningen. Funktionen blir en egen enhet från årsskiftet och är placerad inom verksamhetsområde ekonomi. Närmaste chef blir ekonomichef.
Uppdrag:
• Verksamhets- och ekonomiskt ansvar för enheten samt personalansvar för 5 medarbetare
• Vara en del i helheten att utveckla förvaltningens samtliga ekonomiprocesser inom verksamhetsområde ekonomi
• Förvalta och utveckla den centrala inköps- och upphandlingsprocessen med fokus på e-handel och strategisk upphandling.
• Ansvara för förvaltning, samordning och utveckling av till ekonomiprocesserna tillhörande övergripande IT-system avseende inköp och upphandling
• Utgöra specialist i upphandlingsjuridik
• Vid tvister och förhandlingar företräda kommunen i domstol och gentemot andra myndigheter
• Föredragande för politik och ledning i upphandlingsärenden
• Nära samarbete med chefer i verksamheterna

Kvalifikationer:

Du har juridisk examen från högskola och tidigare erfarenhet från arbete med offentlig upphandling. Erfarenhet från tidigare ledaruppdrag är önskvärt. Meriterande är också tidigare erfarenhet från politiska processer.

I rollen som upphandlingschef krävs att du har helhetssyn, är lyhörd, mål- och resultatinriktad, förändringsorienterad och har analytisk förmåga. Du är insatt i och förståelse för hur inköp, upphandling och ekonomiprocesser hänger ihop. Du tycker om att utveckla verksamhet och erbjuda god service till kärnverksamheterna.

Du behöver kunna arbeta konsultativt och lösningsinriktat. Du har ett effektivt arbetssätt, har lätt att strukturera juridiska frågeställningar och leverera lösningar. Du har hög integritet och har förmåga att samarbeta och prioritera samt hålla tidsramar. Du har god förmåga att uttrycka dig klart och lättbegripligt i tal och skrift, mot förvaltning såväl som politik. Vi förutsätter att du har den sociala kompetens som krävs för att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du tar ansvar för uppgifter och driver dem mot resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Antal tjänster: 1. Tillträde snarast enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-26
Referensnummer: A742816

Andra uppgifter:

Inom kommunens verksamhet är vi cirka 3 000 medarbetare som tillsammans arbetar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Lerums kommun ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller i pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Simonsson
Ekonomichef
Telefon: 0302-521154
E-post: camilla.simonsson@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-522311
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster