Rektor till Frejagymnasiet

Nu söker vi en engagerad och driven rektor till Frejagymnasiet.

Frejagymnasiet är en gymnasiesärskola i Mölndal. Vi har det nationella programmet Hotell, restaurang och bageri med egen restaurang riktad mot allmänheten. Vi erbjuder även Programmet för estetiska verksamheter, Programmet för hälsa, vård och omsorg samt Individuella programmet. Vi har specialkompetens inom bl.a. autismspektrumet samt alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Våra elever trivs mycket bra på skolan och vi har erfaren och kompetent personal. Vi arbetar ständigt med att förbättra verksamheten och hoppas att du vill leda skolans utveckling till ännu högre höjder. Vi erbjuder ett spännande uppdrag med stor möjlighet till personlig utveckling.


I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!Arbetsuppgifter:

Som rektor på Frejagymnasiet har du en nyckelroll i arbetet att tillsammans med personal och elever fortsätta att utveckla en etablerad verksamhet. Vi tror att en av framgångsfaktorerna för att vara en ledande gymnasiesärskola är ständig utveckling av en attraktiv och trygg lärandemiljö, samverkan med föräldranätverk, daglig verksamhet och praktik, samt samarbete och samverkan med arbetslivet lokalt och regionalt för att utveckla det arbetsplatsförlagda lärandet. Övergången från skola till arbetsliv är en av våra framgångsfaktorer.

Det här är ett arbete som kräver goda sociala färdigheter. Som rektor behöver du skapa relationer och bygga förtroende med medarbetare, elever och vårdnadshavare. Du ska vara positiv, lösningsorienterad och kunna entusiasmera. Du behöver vara lyhörd men också kunna tänka nytt och vara tydlig i din kommunikation.

Det finns flera utvecklingsområden på skolan som gör att du behöver vara intresserad av organisationsfrågor, marknadsföring och digitala möjligheter. Vi vill ligga i absolut framkant när det gäller pedagogiskt utvecklingsarbete och förutsätter att du, som pedagogisk ledare, har ditt hjärta där.

Som rektor på Frejagymnasiet har du verksamhets-, personal-, och ekonomiansvar. Du har stöd av en administratör, ekonom och elevhälsoteam. Du har även tillgång till stöd inom HR, lön, marknadsföring och it.

Din närmaste chef är verksamhetschefen för gymnasiet och du ingår i gymnasiets ledningsgrupp bestående av verksamhetschef och rektorer. Som chef i Mölndals stad är du delaktig i vårt omtyckta ledarutvecklingsprogram tillsammans med våra 220 chefer i staden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet och relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen. Meriterande är avslutad rektorsutbildning och erfarenhet av rektorsuppdrag inom gymnasie- eller gymnasiesärskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är en engagerad och driven ledare med stort intresse för utbildning och utbildningsfrågor. Du har tydligt elevfokus, är utvecklingsinriktad samt skapar god stämning i din omgivning. Du har lätt för att samarbeta och involverar din omgivning i arbetet med att skapa en kreativ och trygg lärandemiljö.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde våren 2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742500

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Lena Hellsten
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0707-85 30 72
Telefon: 031-315 30 72

Fackliga företrädare:

Ann Having
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0734- 35 93 37

Amal Mouawad
Vision
Telefon: 031-315 31 04
E-post: amal.mouawad@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster