Utvecklings- och hållbarhetschef

Lerums kommun har cirka 3 000 medarbetare som arbetar för att erbjuda kommunens cirka 41 000 invånare en väl fungerande samhällsservice. Kommunen har en stark tillväxttakt och allt vi gör ska präglas av vår vision - Sveriges ledande miljökommun 2025. Visionens ledord kreativitet, hållbarhet och inflytande ska genomsyra allt och alla i organisationen. Kommunen som arbetsplats ska vara en plats för nytänkare och innovation.

Kommunen består av en förvaltning som är indelad i tre sektorer; lärande, stöd och omsorg, samhällsbyggnad därutöver stab och utveckling.

Vi söker nu en visionär och strategisk chef till verksamhetsområdet Utveckling och hållbarhet - bestående av enheterna utveckling och hållbarhet, risk och säkerhet och administrativa enheten.

Utveckling och hållbarhet har uppdraget att stödja förvaltning och politik med att ur ett kvalitets-, kund- och hållbarhetsperspektiv utveckla kommunens kärnverksamheter. Inom området återfinns kärnfrågorna ledningssystem och kvalitetsstyrning, medskapande och inflytande, innovation och kreativitet samt att utveckla hållbarhetsarbetet.

Utveckling och hållbarhet har även uppdraget att utveckla och samordna strategiska frågor som handlar om trygghetsskapande arbete, krisberedskap och riskhantering inom enheten risk och säkerhet som är under uppbyggnad. Andra prioriterade områden i kommunens hållbarhetsarbete är att utveckla demokratin, öka jämställdheten och skapa förutsättningarna för att kommunens invånare ska kunna leva ett hälsosamt liv

Arbetsuppgifter:

Du har ansvar för att förankra frågorna i organisationen bland annat genom att integrera hållbarhet i kommunens styrnings-, lednings-och kvalitetssystem. Du kommer att leda verksamhetsområdet utveckling och hållbarhet och den nya enheten med samma namn. Enhetens uppdrag, arbetssätt och organisation formar du tillsammans med kommunledningen och medarbetarna.

För att nå framgång i verksamhetsområdets uppdrag behöver former för medskapande, delaktighet och inflytande utvecklas.

Du har verksamhets- och ekonomiansvar för verksamhetsområdet och personalansvar för 12 verksamhetsutvecklare och 4 controllers bland annat inom sakområdena klimat- och miljö, jämställdhet, demokratiutveckling. Du kommer även vara chef för enhetschef på den Administrativa enheten respektive enhetschef på Risk och säkerhetsenheten som är under uppbyggnad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med chefserfarenhet på strategisk nivå med personalansvar. Du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor.

Du är initiativrik och strukturerad samt har förmåga att prioritera och planera dina egna och gruppens arbetsuppgifter.
Rollen förutsätter att du är analytisk, utvecklingsinriktad, omvärldsorienterad och samhällsengagerad. Du har också god förmåga att kommunicera verksamhetens uppsatta mål och resultat på ett sätt som skapar förståelse, engagemang och handling i organisationen. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

För att framgångsrikt ta dig an uppdraget behöver du ha ett involverande och pedagogiskt ledarskap.

Antal tjänster: 1. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer: A717512

Andra uppgifter:

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som årsarbetstid, friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Håkan Pettersson
Kommundirektör
Telefon: 0302-52 12 28
E-post: hakan.pettersson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster