Herrljunga kommun

Semestervikarie - UngdomshandledareHerrljunga kommun har cirka 9 350 invånare och kommunen ligger centralt i Västra Götaland. Här är möjligheterna till pendling mycket goda, till exempel till orter som Borås, Lidköping, Skövde, Alingsås och Göteborg. Med tåg tar det 50 minuter till Göteborg och två och en halv timma till Stockholm. Till Landvetter tar det en timma med bil.

Kommunen har ambitionen att växa. Nya spännande bostadsområden är under utveckling och kommunens gymnasieskola Kunskapskällan har fått mycket fina resultat i SKL:s Öppna jämförelser. Näringslivet domineras traditionellt av tillverkningsindustrin. På Svenskt Näringslivs ranking, som ger en bild av företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner, placerade sig Herrljunga 2015 på 37:e plats. Vår vision är att vara en kommun som präglas av en tydlig och välkomnande Vi-känsla och en kommun där det är gott att leva.

En röd tråd är engagemanget och handlingskraften som också finns i det aktiva föreningslivet. Detta tillsammans med den intressanta natur- och kulturbygd som Herrljunga är, gör att vi hyser en stark framtidstro. Med ledning av vår vision och utvecklingsplan "Växtkraft 10 000" ska vi nå vårt övergripande mål, att bli 10 000 invånare år 2020.

Herrljunga kommun och Vårgårda kommun bedriver gemensamt utvecklingsarbete avseende funktionerna ekonomi, personal, IT och Växel/Telefoni. Samarbetet förväntas att utvecklas till fler ansvarsområden.

Arbetsuppgifter

I arbetet är det viktigt att skapa struktur och goda relationer med de unga för att de ska ges möjlighet att arbeta på sin utveckling och förändring. Som ungdomshandledare och semestervikarie har du också praktiska uppgifter, så som matlagning, städning etc. Som ungdomshandledare bör du vara tålmodig, stresstålig, lyhörd och ansvarsfull. Verksamheterna är uppbyggda utifrån riktlinjer samt rutiner.

Kvalifikationer

Som ungdomshandledare bör du har en naturlig kontakt med människor, du växer av att vara i grupper där det är ett tydligt inslag av mångkultur samt att du har förståelse och respekt för ensamkommandes erfarenheter vilket du visar i ditt dagliga samspel med dem.

För att få arbeta på något av våra boende har vi inget krav på tidigare erfarenhet inom området, men det är självklart meriterande, vi kräver dock ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Du ska kunna arbeta minst fyra veckor under perioden vecka 26-33. Vi ser det som positivt om du har möjlighet att gå in som timvikarie innan sommaren börjar, men även det är inget krav.

Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. För att arbeta inom ett av våra HVB-boenden så ser vi att du har fyllt 20 år och att du innehar körkort. Meriterande är om man har arbetat på HVB tidigare eller erfarenhet av vård- och omsorgsarbete. För samtliga tjänster söker vi dig som är engagerad, flexibel och serviceinriktad. Du är positiv och ser möjligheter före hinder och har en god förmåga till samarbete.
Omfattning: Timavlönad. Varierande
Tillträde: Tillträde i slutet av Juni 2017. Eventuellt att det kan erbjudas ett timvikariat under våren och/eller hösten.
Antal platser: 5

Upplysningar

Bemanningen på socialförvaltningen
0513-172 80
bemanningsenheten@admin.herrljunga.se

Fackliga representanter:

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel
0513-17000

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: A640998 (2)
Sista ansökningsdatum: 2017-03-12


Sök jobbet här

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Herrljunga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Herrljunga kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tack!