SPECIALLÄRARE till Jonsboskolan

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en speciallärare till Jonsboskolan i Långshyttan.

Jonsboskolan är en F-6 skola som ligger i Långshyttan ca 3 mil från kommunens centalort.
Skolan har idag ca 140 elever varav hälften är nyanlända elever som är integrerade i vår verksamhet.
Skolan har ett väl fungerande arbetslag med kommunens bästa lokaler och en fantastisk utomhus miljö med närhet till sportanläggning. Vi har små klasser och bra tillgång till IKT. Hos oss får lärare vara lärare och göra skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter: Vi söker en speciallärare som, i samarbete med undervisande lärare, vill arbeta med längre och/eller periodiserade insatser för att stärka elever. Du jobbar med elever växelvis i och växelvis utanför klassrummet, beroende på elevernas behov. Vi tror på höga förväntningar och ett salutogent förhållningssätt för att hjälpa eleverna att nå längre. Du kommer även att samverka med arbetslagen för att hitta verkningsfulla anpassningar för elever och grupper. Tjänsten är riktad mot F-6, och vi eftersträvar en flexibel organisation som möter den samlade elevgruppens behov och som organiserar sig därefter. Elevhälsoarbetet på skolorna präglas av att skapa goda lärmiljöer som understödjer elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd.
Vi arbetar aktivt med uppföljning, utvärdering, analys och systematisk kvalitetsutveckling av verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har speciallärarexamen/specialpedagogexamen och en lärarexamen med lärarlegitimation.

Meriterande är att du har arbetat som speciallärare/specialpedagog i grundskolan.

- Du brinner för att synliggöra lärandet för eleven. Du är väl förtrogen med skollagen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd. Du drivs av att hitta nya sätt att lära och du lockar eleven längre än den trodde var möjligt. Att hitta nya vägar tillsammans med dina kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning ser du som en självklarhet.
- Du anser att det är självklart att arbeta förebyggande och hälsofrämjande.
- Du är självständig, positiv, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar.
-Du har en förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare.
- Du är ansvarstagande, lyhörd, noggrann och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar.
- Du har förmågan att entusiasmera och engagera och ser inte uppkomna problem som ett hinder utan en utmaning som du vill hitta en lösning på.
- Du vill vara med och utveckla verksamhetens mål och lärmiljöer och som kan omsätta pedagogisk teori i praktiskt arbete.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-13
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-20

Arbetsgivarens referensnummer: BN 45/18

Upplysningar lämnas av:

Eva Larsson
Rektor
Telefon: 0225-344 25

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka