Stödpedagog Daglig verksamhet

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Den dagliga verksamheten inom LSS vänder sig till personer i yrkesverksam ålder som har en funktionsnedsättning – utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada. Vi erbjuder en meningsfull sysselsättning anpassad efter önskemål, förutsättningar och behov. Vi bedriver vår verksamhet i fristående enheter med olika inriktning. Vi anordnar också individuellt integrerade arbetsplatser runtomkring i Alingsås. Med denna bredd i verksamheten vill vi främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. I verksamheten finns ett antal stödpedagoger, alla med olika specialområden.

Arbetsuppgifter:

Har du ett brinnande intresse för att arbeta med människor?

Är du duktig på att handleda och inspirera?

Vi står nu inför en verksamhetsutveckling där vi bl.a. skall byta lokaler för två av våra autsimverksamheter. Därför söker vi dig som kan hålla många bollar i luften och tycker om att driva förändringsarbete med brukaren i fokus. Du bör ha utbildning, intresse och erfarenhet inom områden gällande personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd dvs Personkrets 1.
Dina närmaste kollegor blir stödpedagog och stödassistenter. Du kommer även att ingå i team med övriga pedagoger inom daglig verksamhet.
I stödpedagogens yrkesroll ingår särskilda uppdrag såsom att t ex vidareutveckla kvaliteten inom enheterna, att vara ett pedagogiskt stöd gentemot stödassistenterna i vardagsarbetet samt att ta emot och introducera nya brukare.
I din roll bidrar du med en fördjupad pedagogisk kunskap inom funktionshinderområdet och är ett stöd i utvecklingsarbetet. Därför krävs det att du har lätt för att ta initiativ, kan handleda kollegor i befintliga aktiviteter, är kreativ i att hitta nya aktiviteter.

Kvalifikationer:

Utbildning:
-Du är utbildad arbetsterapeut, socionom, social/specialpedagog, eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

-Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete med personer tillhörande personkrets 1.

Erfarenhet:
-Du har en dokumenterad yrkeserfarenhet av målgruppen personer med funktionsnedsättning enligt LSS. Körkort är ett krav.
Förmågor
-Du är utåtriktad och flexibel med mycket god förmåga till samverkan.
-Du har förmåga att handleda kollegor i befintliga aktiviteter och en kreativitet i att hitta nya aktiviteter.
-Du arbetar stödjande och strukturerat samt har goda dokumentationskunskaper och förmåga att formulera dig i skrift.
-Utåtriktad och flexibel för en tillvaro där du kan komma att behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar. God förmåga att samverka med andra.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29
Referensnummer: A721735

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Daniel Sölsnes
Enhetsschef
Telefon: 0322-617042
E-post: daniel.solsnes@ alingsas.se

Peter Jonsson
Övergripande stödpedagog
Telefon: 0322616248
E-post: peter.jonsson@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster