Timavlönade elevassistenter till Göteborgs Gymnasiesärskola

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux samt studie- och yrkesvägledning. Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där elever och medarbetare är delaktiga.
Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg.


Arbetsuppgifter:

Område GS erbjuder utbildning inom skolformen gymnasiesärskolan. Detta är en egen skolform med egna kursplaner för nationella och individuella program. Inom individuellt program finns möjlighet till korttidstillsyn både efter skoldag och på lov och lovdagar. Område GS har verksamheter på flera platser i staden. Vi arbetar utifrån varje elevs individuella behov och utveckling, möjligheter och förutsättningar. Arbetslagen har till uppgift att vara flexibla och se möjligheter före hinder. Eleverna är på olika utvecklingsnivåer, några har diagnosen autism, några har flerfunktionshinder, oftast med tilläggshandikapp såsom epilepsi, synnedsättning mm.

Vi söker nu ett antal timavlönade vikarier för arbete som elevassistenter. Eleverna behöver stöd i de flesta situationer under dagen. Du kommer att arbeta i ett arbetslag med en specialpedagog och flera assistenter. Du genomför elevernas träning och undervisning tillsammans med arbetslaget. Du kommer att arbeta med eleverna i olika situationer tex kommunikationsträning, fysisk träning, musik, dator, social träning mm. Du kommer att arbeta både i grupp/tvärgrupper och självständigt med eleverna.

Uppdraget som timvikarie ställer höga krav på flexibilitet eftersom arbetet kan innebära placeringsbesked med korta varsel.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi vill att du som söker är en stabil och lugn person som tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar, tar egna initiativ och är självgående samt att du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och kan hantera stressiga situationer.

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer: A707747

Andra uppgifter:

Intervjuer och tillsättning kommer att ske löpande.
Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Susanne Feiff-Baric
Rektor
Telefon: 031-367 20 00

Kerstin Damgaard
Rektor
Telefon: 031-3671850

Fackliga företrädare:

Annikki Gyllenstig
Kommunal
Telefon: 0725-01 39 75

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster