HR-specialist

Personalenheten är organiserad direkt under Kommundirektören och har som uppgift att ge stöd och styrning till organisationens chefer inom personalområdet. Personalenheten utgör en operativ såväl som strategisk resurs i organisationen. På enheten är vi åtta HR-specialister, en administratör och en handläggare för pensioner och löner. Enheten präglas av ett gott samarbetsklimat med livliga diskussioner, högt tempo och många skratt. Vi sitter i en avgränsad del av ett öppet landskap som ger förutsättningar för helhetstänkande och kollegialt stöd.

Arbetsuppgifter:

Personalenheten i Lerums kommun växer till följd av att två områden med direkt anknytning till HR-området finns uttalade som prioriterade områden från högsta ledningen i kommunen. Områdena i fokus är att stärka vår attraktivitet som arbetsgivare och att minska sjukfrånvaron. En avgörande del i att bli attraktiva som arbetsgivare är vilka förutsättningar våra chefer har att utföra sitt uppdrag liksom vilka krav och förväntningar vi ställer. Vi behöver förstärka satsningen inom området ledarskap, gällande arbetet med att minska sjukfrånvaron behöver vi utveckla förebyggande och främjande arbetet inom arbetsmiljö. Vi söker nu två HR-specialister med inriktning mot något av dessa områden. Vi behöver dig som vill driva vår satsning för att stärka organisationen inom arbetsmiljö, vi behöver också dig som har idéer och kan driva frågan om ledarskap framåt. Utöver specialistuppdraget inom något av områdena kommer du arbeta brett med personalfrågor som stöd till ett antal chefer i organisationen. Uppdraget är såväl operativt som strategiskt. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans ansvarar för stödet till chefer. I uppdraget ingår att ge stöd och styrning i frågor som rör bland annat rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, medarbetarskap och arbetsledning, arbetsrätt och förhandlingar. Arbetet ställer krav på samarbete, mål- och resultatorienterat förhållningssätt. Vi söker dig som vill bidra långsiktigt i detta arbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-området alternativt annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. För att bli aktuell för tjänsterna behöver du ha erfarenhet inom något av de beskrivna områdena. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har en personlig mognad, är initiativtagande, nyfiken och drivande. Att kunna skapa engagemang och goda relationer är också viktiga egenskaper. Vårt teambaserade arbetssätt gör att god samarbetsförmåga är förutsättningar för att vi ska trivas och göra ett bra arbete tillsammans. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-23
Referensnummer: A719468

Andra uppgifter:

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Upplysningar lämnas av:

Daniel Kindstedt
Personalchef
Mobiltelefon: 0736883345
Telefon: 0302521243
E-post: daniel.kindstedt@lerum.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster