Bygglovshandläggare


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Samhällsbyggnadsförvaltningens verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Förvaltninge består av fem avdelningar: bygg-, miljö-, plan-, trafik och utveckling samt räddningstjänst.

Arbetsuppgifter:

Som bygglovshandläggare arbetar du på plan- och byggavdelningen tillsammans med åtta medarbetare på byggsidan.

Arbetet innebär handläggning av bygglov, förhandsbesked och till viss del tillsynsärenden enligt PBL. Du kommer att handlägga alla steg i ärendena från början till slut- dvs granska, göra bedömningar enligt gällande lagstiftning och fatta beslut.

Du kommer att fatta självständiga beslut i enighet med gällande delegation och styrdokument samt bereda och föredra byggärenden i Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet. En viktig del i arbetsuppgifterna är att ge råd och upplysningar om det som rör sektorns verksamhetsområde på telefon och vid besök.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är arkitekt eller som har annan för tjänsten lämplig utbildning och erfarenhet. Kunskap om och erfarenhet av arbete inom plan- och byggområdet är meriterande. Du bör ha kunskap och intresse för gestaltningsfrågor samt tillämpningen av plan- och bygglagstiftningen. Önskvärt är även att du har viss juridisk kompetens inom PBL.
Vi förutsätter att du är en van användare av de vanligaste datorprogrammen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: KS 2017/401

Andra uppgifter:

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Urban Nilsson
Byggchef
Telefon: 0732586013

Christina Olsson
Byggassistent
Telefon: 0304-60 11 40

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster