Förskollärare sökes till Stenskärsgatans förskola

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Att arbeta med barn är det bästa som finns, vilket genomsyrar vår förskola. Det är för barnen vi arbetar och för den glädje vi känner när barnen är trygga, får lära sig nya saker och utmanas.

Du kommer att ingår i en engagerad personalgrupp som arbetar tillsammans för att nå en hög pedagogisk kvalitet och vi arbetar hela tiden för ständiga förbättringar utifrån barnens behov och intressen. Vi ser framemot att få ta del av din erfarenhet och dina idéer i det arbetet.

Stenskärsgatans förskola ligger i Önnered med närhet till skog och hav. Förskolan har tre åldersindelade grupper/avdelningar, vilket innebär att du som pedagog följer din "grupp" och att du över tid kommer att arbeta med barn 1-5 år. Vi har ett nära samarbete med våra grannförskolor i Önnered. Det skapar möjligheter och berikar oss genom vårt kollegiala lärande och driver vårt utvecklingsarbete framåt. Önnereds förskolors fokusområde är barns inflytande och delaktighet.

För oss på Stenskärsgatans förskola innebär det att du är viktigt som medupptäckare i förhållningssättet med barnen men också med kollegor. Att arbeta med barnet i centrum och låta deras intressen och behov ligga som grund för projekt/temaarbeten ser vi som en självklarhet. Våra rum/lärmiljöer är föränderliga och vi utformar dem efter det som barngruppen är intresserad av just nu.

Västra Göteborgs är en stadsdel på frammarsch. Stadsdelen ingår i ett projekt som kallas FUTURA - lära för att lära - ett projekt för att öka kvalitén på förskolorna i Västra Göteborg.

Vi erbjuder dig:
- Ett omväxlande och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad!
- Kontinuerlig kompetensutveckling
- Pedagogiska luncher
- Arbetskläder
- Friskvårdssubvention
- Lärgrupper
- Nätverksgrupper
- IKT
- Ett roligt arbete med trevliga kollegor som gör att du känner en glädje att gå till jobbet

Kvalifikationer:

Vi söker nu dig som har förskollärarutbildning alternativt Lärare med inriktning mot yngre åldrar. Du får gärna ha tidigare erfarenhet, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad. Då erbjuder vi dig ett uppskattat mentorsprogram där en mentor finns med under hela introduktionsåret.

Vi vill att:
- Du tycker om att utmana barnens och ditt eget tänkande och lärande
- Du vågar tänka nytt och bryta gamla mönster
- Du kan och vill arbeta tillsammans med andra
- Du vet att ett barn kan och du ser det som din uppgift att stimulera barnen att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och med dig som en viktig medupptäckare
- Du vågar tänka i nya banor och arbetar aktivt för att göra barnen delaktiga
- Du kan använda dig utav pedagogisk dokumentation som ett verktyg för reflektion samt att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet. Du ser hjälpmedel som något som utvecklar och förbättrar verksamheten
- Du har förmåga att skapa en förskola som är rolig, trygg och utvecklande för alla barn
- Du förstår ansvaret och utmaningen i att vara en viktig del av barnens barndom

Vi vill ha den bästa verksamheten för barnen och hoppas att du vill vara en del av denna tillsammans med oss.

Välkommen till Västra Göteborg!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A726845

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Louise Hallebäck
Förskolechef
Telefon: 031-366 40 41

Fackliga företrädare:

Kurt Björner
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 10

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster