Socialsekreterare Mottagningsenheten Barn och Unga

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du gör skillnad i människors vardag, på en arbetsplats med ett gott arbetsklimat och kollegialt stöd.

En av våra medarbetare går vidare till annat uppdrag inom vår förvaltning och en annan ska gå på föräldraledighet. Därför söker vi nu två socialsekreterare till vår mottagningsenhet på barn och unga. Barn och Unga myndighet består av en mottagningsenhet och två utredningsenheter. I vår mottagningsenhet arbetar nio socialsekreterare med flera års erfarenhet, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef vilket möjliggör en nära arbetsledning i såväl grupp som individuellt.

På mottagningsenheten arbetar vi med myndighetsutövning utifrån BBIC och gällande lagstiftning. Vi tar emot alla anmälningar och ansökningar gällande barn 0–17 år i icke aktuella ärenden och vi har beredskap att agera snabbt i akuta ärenden. Vi gör risk och skyddsbedömningar samt enhetliga och rättssäkra förhandsbedömningar. Efter förhandsbedömningar sker utredning på utredningsenheterna och det är prioriterat att flödet mellan enheterna ska ske i tid. Vi handlägger även ärenden enligt § 6 LVU, omedelbart omhändertagande, och yttranden i icke aktuella ärenden. Mottagningsenheten ingår och deltar i utvecklingsarbetet av barn och unga verksamheten i Angered. Som socialsekreterare bidrar du till metod- och verksamhetsutveckling samt till att följa upp dina och verksamhetens mål.

Vi ger dig en individuell introduktion som planeras av vår introduktionssamordnare, processhandledning och hos oss har du möjlighet att gå familjeterapi steg 1 och 2 anpassad efter arbetet med myndighetsutövning på Barn och Unga.

Kvalifikationer:

Du som söker har socionomexamen. Du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning barn och unga samt av BBIC risk och skyddsbedömningar/utredningsarbete.

Du är en ansvarstagande person som verkar för att de sökande får ett professionellt och rättssäkert mottagande. Du har ett stort intresse för människor och stort engagemang för barn och unga med ett tydligt barnperspektiv. Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du gillar arbete i högt tempo och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter som uppstår i arbete med människor.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt Överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A715998

Upplysningar lämnas av:

Anneli Kumpula, Enhetschef
Telefon: 031-365 18 16, 0722-55 89 39

Fackliga företrädare:

Adisa Karabegovic, Vision
Telefon: 031-365 22 76
E-post: adisa.karabegovic@ angered.goteborg.se

Kristofer Astemo, SSR
Telefon: 031-368 57 51
E-post: kristofer.astemo@ socialresurs.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster