Byggprojektledare

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Lokalförsörjningsavdelningen förvaltar, utvecklar och upplåter lokaler åt Mölndals stads verksamheter. Huvudområdet är planering, projektering, byggande och förvaltning av förskolor, skolor, gruppbostäder, kultur- och fritidsfastigheter och kommunala förvaltningsbyggnader.

Avdelningen har ca 20 medarbetare och leds av vår fastighetschef.

Projektenheten ansvarar för genomförande av ny- till- och ombyggnadsprojekt samt underhållsentreprenader för Mölndals Stad. I dagsläget genomförs ett antal ny- och ombyggnadsprojekt via ett partneringavtal. Enheten har 3 byggprojektledare och en ansvarig projektchef.

Arbetsuppgifter:

Mölndal är inne i ett expansivt skede och växer stadigt. Med denna tillväxt kommer både möjligheter och utmaningar för att möta behoven från nuvarande och framtida Mölndalsbor. För dig som projektledare innebär den växande staden flera spännande utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kommer att bidra till att skapa miljöer så att livet blir gott för de människor som lever här.

Arbetsbeskrivning
Som projektledare inom lokalförsörjningsavdelningen kommer du att ansvara för genomförande av ny- till- och ombyggnadsprojekt samt underhållsentreprenader. Du kommer att ha ett helhetsansvar för de projekt du leder.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att;
- göra förstudier
- ansvara för interna och externa kontakter vid genomförande av projekt
- upphandla konsulter och entreprenader enligt LOU
- svara för ekonomisk slutredovisning av projekten
- ta fram och presentera beslutsunderlag

Du kommer att ha täta kontakter med övriga förvaltningar, konsulter och entreprenörer varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:

- Civil- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning mot samhällsbyggnad, bygg-/ installationsteknik eller annan motsvarande inriktning. Examen som gymnasieingenjör inom bygg/projektledning kan bedömas vara tillräckligt, om du tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom dokumenterad arbetslivserfarenhet
- Några års arbetslivserfarenhet som projektledare eller teknisk konsult inom bygg- eller fastighetsbranschen
- Har kunskaper om lagar, bestämmelser och standarder inom området
- Meriterande är erfarenhet av partneringprojekt
- Har god administrativ förmåga
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- B-körkort är ett krav

Personliga egenskaper;
Du är van vid projektstyrning och du kan hålla flera projekt igång samtidigt. Som person är du driven, flexibel och för själv dina projekt framåt med tid, ekonomi och andra projektmål som naturliga ledstjärnor. Du är lyhörd för andras idéer och behov och känner dig bekväm med att ta beslut och tala inför andra i grupp.


Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-01-01. Vi ser gärna att du kan börja din anställning så snart som möjligt. Alternativ tillträdesdag kan diskuteras vid intervjutillfället.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-10
Referensnummer: A704224

Andra uppgifter:

Urval för intervju sker löpande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Thea Wedin
Enhetschef/projektchef
Mobiltelefon: 072-862 52 79

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
SACO/Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031-315 14 36
E-post: asa.kramer@molndal.se

Vision Mölndal
Telefon: 031-315 35 62

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster