Stödassistent till Lantmannagatans serviceboende, vaken natt

Publiceringsdatum: 2017-08-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Var med och arbeta för ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning.
Den 1 maj bildades den nya Funktionsstödsförvaltningen. Malmö stad kraftsamlar därmed för att förverkliga LSS-lagens intentioner och ge ännu bättre stöd och service till ca 2 000 brukare i samverkan med dem och deras intresseorganisationer. Utvecklingsområden är rätt till en god hälsa och möjlighet att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.

Lantmannagatans serviceboende är en verksamhet som består av består av 12 lägenheter beläget i ett 5 våningshus. Målgruppen är personkrets 1, personer med lindrig utvecklingsstörning, psykisk ohälsa samt personer med autismspektrumtillstånd.
Medarbetargruppen består av elva anställda varav tre arbetar vaken natt.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är engagerade och brinner för att stötta personer med funktionshinder i deras vardag, är villiga att ta i lite extra och har förmågan att vara flexibla.

Som stödassistent är det din uppgift att uppfylla målen i LSS-planen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatserna som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS. Exempel på verktyg för detta är upprättande av genomförandeplaner, annan dokumentation och evidensbaserade metoder.

Kvalifikationer

För arbete krävs gymnasieutbildning med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.

Vi söker dig som är ansvarsfull, kreativ och lyhörd för brukarnas behov. Du ska vara tålmodig och reflekterande, ha ett bra bemötande gentemot brukarna, kollegor och sammarbetspartners. Vi söker dig som har god sammarbetsförmåga, en hög servicekänsla och är flexibel.

Erfarenhet av arbete inom LSS är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2017-10-01eller enligt överenskommelse. Omfattning 70%.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: 177-62

Kontaktpersoner

  • Ann-Marie Malmström
  • Sektionschef
  • 0733-011655

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Omfattning: Deltid 70%, i enlighet med Malmö stads mål att medarbetare ska ha möjlighet att arbeta heltid eller önskad tjänstgöringsgrad är det möjligt att ansöka om önskad tjänstgöringsgrad.


Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.