Socialsekreterare inriktning övrigt bistånd

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!

Naturen finns här, lika vild och storlagen i vinterstorm
som mild och leende i sommarsol.
Möt Öckeröarna med det omslutande havet.
Här finns något för alla; dykskola, kajakpaddling, fisketurer,
utställningar, vidsträckta strövområden,
gastar, guld och sjunkna skepp.

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategiskt belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 12 000 invånare.


Arbetsuppgifter:

Socialkontoret söker en socialsekreterare till vår Vuxengrupp med inriktning mot Social-tjänstlagen (SoL) och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i nära samarbete med för brukarna viktiga myndigheter och andra externa verksamheter.
Du kommer att arbeta på ett litet socialkontor där vi hjälps åt och har ett nära samarbete mellan grupperna. Som socialsekreterare inom Vuxengruppen arbetar du främst med att utreda, informera, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser enligt SoL och även LVM. Arbetet innebär myndighetsutövning. Detta kräver ansvarstagande samt en ödmjukhet då de beslut som vi fattar påverkar människors liv.
Tjänsten innefattar handläggning av övrigt bistånd. Du arbetar hos oss med stöd och utredning av insatser till beroendeproblematik, boendefrågor samt skyddsplaceringar utifrån våld vid nära relationer. Vi utgår från att aktivt stötta den enskilde i att uppnå en livssituation med största möjliga självständighet.
Du erbjuds här ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet att påverka, samt tillgång till både metod- och processhandledning.

Kvalifikationer:

Socionomutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av rollen som myndighetsutövare. Erfarenhet av utredningsarbete enligt SoL och LVM är meriterande, men inget krav. Du bör ha god förmåga att samarbeta både inom och utom förvaltningen samt ha god administrativ förmåga.
För oss är det även av betydelse att du har goda kunskaper om livsvillkoren för personer som befinner sig i socialt utsatta situationer.
Du är van att arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. På denna arbetsplats lägger vi stor vikt vid förmåga till gott bemötande och relationsskapande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-09-01. Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-31
Referensnummer: A701415

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att hållas löpande under annonstiden. Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Anja Hildorsson
Enhetschef
Telefon: 031-97 88 62

Emma Lantz
1:e socialsekreterare
Telefon: 031-97 62 66

Fackliga företrädare:

Nås via kommunens växel
Telefon: 031-97 62 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster