Lärare i trä- och metallslöjd samt annat ämne, Ytterbyskolan

Ytterbyskolan ligger i Ytterby, ca 3 km från Kungälvs centrum. Det finns mycket bra kommunikationsmöjligheter till Ytterby. Från Göteborg kan man åka expressbuss eller snabbtåg som tar ca 20 min. Skolan ligger ca 300 m ifrån buss- och tågstationen.

Ytterbyskolan är en 7-9 skola som växer. Skolan har idag ca 530 elever fördelade på fyra arbetslag och 20 klasser. På skolan läggs stor vikt vid trygghetsarbete, ett gott bemötande och att kunna möta alla elever på bästa sätt. Det finns musikklasser samt språkutbyte med Tyskland och Frankrike. Ett annat kännetecken är ett aktivt utvecklingsarbete och att stor tonvikt läggs vid samarbete mellan kollegor. Just nu prioriterar vi särskilt att utveckla vårt kollegiala lärande. Under läsåret kommer det kollegiala lärandet att ta avstamp utifrån den nationella It-strategin och handla om digitalt lärande. På skolan finns kommunens NT-utvecklare.

Arbetsuppgifter:

Alla elevers lärande och allsidiga utveckling mot mål och kunskapskrav utgör kärnan i uppdraget. Tjänsten omfattar i huvudsak planering, genomförande och utvärdering av undervisning i trä- och metallslöjd. Tillsammans med kollegor i arbetslaget förväntas du ansvara för att alla elever genom stöd och med anpassningar får bästa möjliga förutsättningar. Särskilt ansvar har du för den klass där du har klassansvar och de elever du har mentorskap för. Vidare finns möjlighet att ta aktiv del i utvecklingen av verksamheten i arbetslaget, ämnesgruppen samt skolan som helhet.

Kvalifikationer:

Du är samarbetsinriktad och ser olikheter som en tillgång. Du reflekterar över din pedagogiska praktik för att utvecklas vidare i din verksamhet. Du är lyhörd och flexibel och arbetar för att möta varje barn utifrån dess förutsättningar. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och nyfiken på arbete med digitala verktyg i undervisningen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Lärarexamen och legitimation med rätt inriktning är ett krav för tillsvidareanställning.

Du förväntas ha förmåga att arbeta utifrån Kungälvs kommuns värderingar medborgarfokus, helhetssyn och lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2017-08-14

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-25
Referensnummer: A705733

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Linda Bjälkenborn
Rektor
Telefon: 0303 - 238063

Fackliga företrädare:

Stefan Hellström
LR
Telefon: 0303 - 238071

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster