Socialsekreterare Krami

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Krami bygger på samverkan och samarbete mellan kriminalvården, arbetsförmedlingen och Göteborgs Kommun. I Göteborg finns Krami för kvinnor & Krami för män, med en medarbetare från respektive myndighet i vardera arbetsgrupp.
Målet med verksamheten är att motverka fortsatt utanförskap för personer som har sociala svårigheter och ett kriminellt beteende. Samtliga myndighetsrepresentanter arbetar med vägledning och motiverande samtal för att dessa personer skall finna, få och stödjas för att behålla ett arbete. Många gånger innebär det en långvarig kontakt med deltagarna.
Det är medarbetarna i Krami som står för både utformandet och genomförandet av de vägledningskurser i grupp som ges deltagarna i Krami.

Som socialsekreterare skall du arbeta med placering inom Krami män. Arbetet innebär en tät samverkan och kräver ett pedagogiskt förhållningssätt. Med deltagarna kommer ni som ett team att arbeta både individuellt och med gruppverksamhet. Samverkan både med stadsdelsförvaltningarna och övriga verksamheter i Göteborgs stad är en förutsättning. Vi har också samverkan med några av våra kranskommuner.
I tjänsten ingår att informera om vår insats ute i staden och i kranskommunerna.
Krami Göteborg är i nuläget uppdelat mellan män och kvinnor men strävar alltmer efter flexibilitet och samarbete mellan arbetsgrupperna för att möta efterfrågan.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom eller beteendevetare. Har du erfarenhet av arbete inom Individ- och familjeomsorgen är det meriterande. Kanske har du också arbetat med gruppverksamhet tidigare. Du har en vilja och en mycket god förmåga att samverka med andra aktörer.
Viktiga egenskaper i den lilla arbetsgruppen är prestigelöshet och flexibilitet.
Du tycker om att jobba i grupp men kan också arbeta självständigt när det behövs. Vidare bör du vara strukturerad och kunna planera ditt arbete, men samtidigt ha lätt för att improvisera och tänka om när behov finns. Du har vana att prata inför grupp.

För att få en jämnare könsfördelning inom arbetsgruppen ser vi gärna manliga sökande men störst vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat på 1 år. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A711612

Andra uppgifter:

Löneform: Månadslön med individuell Lönesättning. Tjänsten är basvärderad i intervall G

Upplysningar lämnas av:

Annika Lidström
Enhetschef
Mobiltelefon: 0705-93 17 36
Telefon: 031-367 93 44

Fackliga företrädare:

Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031-367 94 60

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster