Barnskötare till Bällskärs specialförskola

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Är du intresserad av ett spännande och stimulerande arbete? Vi söker nu en barnskötare, som är engagerad och vill arbeta på förskola för barn med flerfunktionsnedsättningar.

Bällskärs specialförskola är en förskola för barn med flera olika funktionsnedsättningar. Det kan röra sig om utvecklingsstörning i kombination med syn/hörselnedsättning, epilepsi, nedsatt rörelseförmåga av olika grad mm. På förskolan finns det tre avdelningar och barnen är i åldrarna 1-7 år och kommer från hela Göteborg samt kranskommuner. Vi som arbetar på förskolan är förskollärare och barnskötare. Vi arbetar utifrån Läroplan för förskolan, LPFÖ 98 (rev 2010), Göteborgs stads verksamhetsidé för förskola och Norra Hisingens verksamhetsmål.

Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar du det pedagogiska arbetet med barnen såväl enskilt som i grupp. Med hänsyn till barnens särskilda behov ställs stora krav på individuella anpassningar och pedagogiska strategier. Förskolan har även ett nära samarbete med föräldrar och med barnens habiliteringsteam.

Glädje och delaktighet är förskolans värdeord och genomsyrar vår verksamhet. Genom samspel och lek arbetar pedagogerna för att barnen skall känna trygghet och tillit och utveckla sin självständighet. Vi leker, sjunger, rör oss, upptäcker, utforskar och gör kul och spännande saker tillsammans. Pedagogiken är anpassad så att varje barn kan utvecklas efter sina egna intressen, förutsättningar och behov. Barnens egna initiativ till aktivitet är viktigt för att de ska kunna påverka sin vardag och utveckla olika förmågor.

Vi använder olika kommunikationssätt och metoder som komplement till det talade språket. AKK – alternativ och kompletterande kommunikation, t.ex. föremål, bilder, tecken som stöd, teckenspråk, tekniska hjälpmedel mm.

Här erbjuds du ett utvecklande och meningsfullt arbete i en engagerad och mångsidig personalgrupp, med möjlighet att göra skillnad!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och ditt bemötande. Har du utbildning i tecken som stöd och/eller teckenspråk är det meriterande. Även tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen ses som ett stort plus.

I vårt arbete lägger vi stor vikt vid kommunikation och samspel och det är därför viktigt att du har god kommunikativ förmåga utifrån barnens individuella behov. Då du samverkar med kollegor, föräldrar och habiliteringsteam förutsätts att du trivs i en roll där samarbete utgör en central del.

Det är viktigt att du är tålmodig, lyhörd och låter barnen inspirera dig. Du har ett professionellt förhållningssätt och ser till barnens bästa samtidigt som du kan anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov i samråd med dina kollegor. Med din förmåga att tänka kreativt och ta egna initiativ bidrar du till att skapa en rolig, lärorik och spännande förskola.

Låter detta som något för dig? Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-09-25. Eller enligt överenskommelse. Allmän visstidsanställning t.o.m. 180228 med möjlighet till förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-14
Referensnummer: A711073

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk på grund av omställning.

Med hänvisning till lag SFS 2010:801 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Agneta Hultgren
tf Förskolechef
Telefon: 031-366 86 27

Fackliga företrädare:

Lars Nilson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 95

Kommunal
Telefon: 010-442 94 20

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster