timvikarie inom funktionshinder till bemanningscenter

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget som stödassistent kräver att du kan skapa en god struktur för att stötta personer med funktionsnedsättningar. Det är viktigt att du är lyhörd för de signaler du får och att du försöker uppmuntra brukaren att uttrycka sin egen vilja. En viktig arbetsuppgift är att arbeta för att brukaren själv ska vara delaktig i planeringen av stödet, samt i samhällslivet i övrigt vilket kräver god pedagogisk förmåga.

Då arbetet består av många möten med både brukare, närstående och andra yrkeskategorier är det av stor vikt att du har en positiv människosyn och är lyhörd och mottaglig för motparten för att därefter ha förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer.

Vi söker dig som tror på alla människors lika värde och rättigheter och har stort intresse för att arbeta med människor. Har du dessutom förmåga att hitta guldkornen i vardagen för personer med funktionsnedsättning ser vi fram emot din ansökan!
Arbetet innebär att utföra alla vanliga förekommande sysslor i hemmet såsom städ, tvätt, matlagning mm och hjälpa både kvinnor och män med toalettbesök och dusch.
Arbetstideran är på gruppbostäder framförallt kvällar och helger men också sovande jour.
Vi är precis i uppstart av bemanningscenter inom funktionshinder vilket innebär att du som timvikarie kommer in i ett mycket lämpligt skede!
Vi vill ge dig möjlighet att kunna ha många uppdrag, och genom att du själv anger när du kan arbeta kan du också styra dina uppdrag, hur många du vill ha och hur ofta och om det bara gäller ex vis natt.
Varje arbetsplats erbjuder egna bredvidgångar eftersom du jobbar i någons hem, oavsett om det är personlig assistans eller gruppbostad, behöver du få förståelse för vad just den individen har för behov och vilken bemötandestrategi du behöver använda dig av.

Kvalifikationer:

Vi har behov av olika kompetenser då vi rekryterar för flera olika verksamheter både gruppbostad, servicebostad samt personlig assistans.
Vi vill att du gör våra e- utbildningar som är gratis, för att säkerställa att du har grundläggande kännedom om vad vi förväntar oss av dig i ditt uppdrag innan vi erbjuder dig anställning.Du hittar webbutbildningarna på;

https://www.partille.se/arbete--foretagande/upphandling--inkop/for-utforare-inom-hemtjanst/riktlinjer-for-vard--omsorg/delegering/
www.e-autism.se .
https://nka.contento.se/portal/.
Efter att dessa är klara skriver du ut diplomen som du fått när du klarat utbildningen och tar med dessa till anställningsintervjun.
Vi söker personer som är intresserade av att skapa meningsfull vardag hos funktionshindrade vilket gör att din personlig lämplighet är av stor vikt.
Du får gärna ha B- körkort
Det är viktigt att vara stresstålig och kunna arbeta efter rutiner men också kunna vara flexibel när situationer förändras.
Det är fördel om du har erfarenhet av alternativa kommunikationer, ex bildstöd, tecken som stöd, sociala berättelser eller teckenspråk. Om du har arbetat med utmanande beteende eller problemskapande beteenden, och/ eller använt dig av lågaffektivt bemötande är det en fördel.

Du behöver kunna tala, skriva och läsa och dokumentera i vår datasystem på flytande svenska.

Ett stort hjärta , mycket humor är också en god förutsättning att fungera bra på våra arbetsplatser


Antal tjänster: 20

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön
Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
Tillträde: så snart som möjligt

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31
Referensnummer: A706385

Andra uppgifter:

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Upplysningar lämnas av:

Anders Tengdahl
Enhetschef- Boende med särskild service
Telefon: 031-7929518
E-post: anders.tengdahl@ partille.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster