BYGGNADSINSPEKTÖR

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. Detta innebär bland annat att Hedemora kommuns fokusområden är integration, jämställdhet och miljö. Vi erbjuder goda boendemiljöer, bra förskolor och skolor samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Byggnadsinspektör.

Hedemora – Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden.
Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, kart, GIS- och mätverksamhet, energirådgivning, översikts- och detaljplanering drift underhålla av gata park. Vi är idag ca 26 personer på förvaltningen.

Arbetsuppgifter: Som byggnadsinspektör handlägger och bevakar du att de tekniska egenskapskraven blir uppfyllda i bygglovs- och anmälningsärenden. Du kallar till och leder tekniskt samråd med sökanden och dennes kontrollansvarig samt eventuella konsulter och entreprenörer. Du utför arbetsplatsbesök, håller slutsamråd samt fattar beslut om start- och slutbesked. Du skriver fram och föredrar ärenden samhällsbyggnadsnämnden. Arbetet är självständigt och beslutsfattandet sker i huvudsak på delegation. Tjänsten innebär många dagliga kontakter i möten och per telefon med både allmänheten och professionella aktörer inom byggbranschen. Du ger även övergripande råd och upplysningar till allmänheten i byggfrågor.

Kvalifikationer:

Vi söker en person med byggnadsteknisk kompetens, ingenjörsutbildning eller annan motsvarande utbildning, erfarenhet från liknande arbetsuppgifter ses som meriterande. Du har kännedom om bygglagstiftningen, d.v.s. PBL samt angränsande lagstiftningar och regelverk. Då du kommer att ha många personliga kontakter i ditt arbete är det av stor vikt att du i hög grad är serviceinriktad och samarbetsorienterad, är utåtriktad och har en god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt eftersom du som handläggare arbetar direkt mot kunder och medborgare. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. B-körkort erfordras.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-28

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 1/18

Upplysningar lämnas av:

Kenneth Berggren
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 64
E-post: kenneth.berggren@ hedemora.se

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-341 35

Tillbaka